Annonce
Læserbrev

Færdselslov. Hvad med at politiet selv overholder de regler, de skal kontrollere?

Debat: Jeg finder det helt OK, at politiet foretager fartkontrol ikke mindst omkring skolerne. Det kan ingen være utilfredse med. Jeg finder det dog højst uacceptabelt, at dem, som skal kontrollere vi andres adfærd, selv bryder reglerne!

Af færdselsloven fremgår det blandt andet, at "der er en række steder, hvor standsning og parkering altid er forbudt. Fælles for disse steder er, at standsning og parkering er til fare eller ulempe for færdslen, enten fordi oversigten vil bliver alvorligt nedsat, eller fordi det vil være vanskeligt at komme forbi.” Det gælder blandt andet følgende sted: I VEJKRYDS ELLER NÆRMERE END 10 M FRA DEN NÆRMESTE KANT PÅ DEN TVÆRGÅENDE KØREBANE.

I dag den 8. januar 2020 havde politiet opsat fartkontrol i Nr. Felding, og det er helt fint og ingen sure miner af den grund, MEN kig engang på vedhæftede foto. Hvordan tror politiet mon, at de bilister, som skulle dreje FRA Sognstrupvej ind på Ny Sognstrupvej kunne komme omkring hjørnet uden at være nødt til at køre over i vognbanen for de biler, som skulle UD fra Ny Sognstrupvej? Politiets parkering er i allerhøjeste grad til gene for de øvrige trafikanter.

Vi forlanger ofte, at politikerne skal udvise højere moral end almindelige borgere, men er det for meget at forlange, at også politiet selv overholder de regler, som de skal kontrollere, at vi andre overholder?

Annonce
Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce