Annonce
Struer

Færdig med vaccinen?: - Drop de regelmæssige test

De stadigt flere færdigvaccinerede i kommunen - snart er det hver 3. borger, der har den status - skal ikke lade sig teste så regelmæssigt som før, de blev vaccineret, lyder signalet. Målet er at bruge kapaciteten i testcentret så effektivt som muligt. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tæt på hver 3. borger i kommunen er snart færdigvaccineret - og med den status følger mindre brug af test

Struer: Tirsdag var status for vaccinationsprogrammet i Struer Kommune, at 5.842 af kommunens borgere (godt 28 procent af det samlede indbyggertal, red.) nu kan kalde sig færdigvaccinerede.

Med den status følger samtidig en opfordring til, at de færdigvaccinerede ikke i så høj grad som før deres stik skal benytte muligheden for at blive testet. Som færdigvaccineret behøver du nemlig ikke at blive testet regelmæssigt.

- Umiddelbart kan det måske godt virke som om, vi beder de færdigvaccinerede om at løsne slipset. Det er nu ikke tilfældet. Men de færdigvaccinerede har ikke brug for at lade sig teste så ofte. Med den opfordring håber vi, at vi kan udnytte kapaciteten til mest effektivt at hjælpe dem, der har brug for at lade sig teste, siger formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Snart halvvejs

Som færdigvaccineret kan du godt droppe mundbindet, når du er sammen med andre færdigvaccinerede. Afstand er heller ikke længere et tema i en sluttet, færdigvaccineret kreds.

Skulle du som færdigvaccineret være nær kontakt til en smittet, så er der ikke noget krav om, at du går i selvisolation.


De færdigvaccinerede ha ikke har brug for at lade sig teste så ofte. Med den opfordring håber vi, at vi kan udnytte kapaciteten til mest effektivt at hjælpe dem, der har brug for at lade sig teste.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for coronaudvalget, Struer Kommune


Og så kan du være sammen med familie og venner, der ikke er vaccineret, uden at holde afstand eller bruge mundbind, hvis du ikke er har en øget risiko for et alvorligt forløb med Covid-19.

Udrulningen af det lokale vaccinationsprogram fortsætter i øvrigt ufortrødent. Onsdag 2. juni blev der således vaccineret 531 borgere i kommunen.

Det er det næsthøjeste antal under hele programmet, der havde sin spæde start efter årsskiftet.

Tæt på halvdelen af alle borgere (47, 3 procent, red.) - mere præcist 9.857 borgere - har nu fået mindst det første stik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce