Annonce
Lemvig

Færdig med renovering i fredags - nu får de også lov til at åbne

Mette Gransgaard og Bent Lyhne, Bøvling Hallen, viser det nye motionscenter frem. Foto: Benny Gade
Bøvling Hallen har bygget om og renoveret. Motionscenteret er blevet større og lysere

Bøvlingbjerg: - Vi havde ikke forventet, vi fik lov til at åbne så hurtigt, siger Mette Gransgaard, projektmedarbejder ved Bøvling Hallen.

Hun troede, at hun sammen med halinspektør Bent Lyhne havde god tid til at klare de sidste detaljer i det nye motionscenter i Bøvling Hallen, inden det skulle åbne. Men sådan kom det ikke til at gå, for hen over natten til tirsdag blev der indgået en ny genåbningsaftale, der giver fitnesscentre lov til at åbne allerede på torsdag for personer over 18 år, der kan fremvise et coronapas.


Annonce

Vi mangler blot de sidste detaljer - blandt andet skal vi lige have gjort maskinerne rene

Mette Gransgaard, projektmedarbejder


Hallen har brugt de seneste måneder på at renovere og sætte i stand. I den forbindelse er der indrettet et helt nyt og større motionscenter i enden af hallen, som netop er blevet færdig. Mange frivillige hænder har været i gang med murerværktøj, hammer og malerpensler for at blive klar, og fredag var det så flyttedag. En gruppe frivillige flyttede de mange maskiner fra det gamle rum til det nye, og samtidigt blev også flere nyindkøbte maskiner sat på plads.

- Vi mangler blot de sidste detaljer - blandt andet skal vi lige have gjort maskinerne rene, inden vi kan åbne, siger Mette Gransgaard.

Travlhed

Den del af arbejdet havde ingen hastværk inden tirsdag morgen. Så lå meldingen om, at landets fitnesscentre igen kan åbne fra på torsdag. Det har skabt travlhed i hallen, hvor man skal finde en måde at håndtere åbningen på. Tanken med det nye motionscenter var ellers, at brugerne blev forsynet med en nøglebrik, hvorefter de selv kunne låse sig ind og bruge rummet.

- Men det kan vi ikke, for der er krav om, at alle skal have et gyldigt coronapas, og det skal tjekkes, siger Mette Gransgaard.

Problemer er dog til for at blive løst, og der bliver også fundet en løsning i Bøvlingbjerg. Den går formentligt i retning af, at instruktørerne på skift må være til stede og tjekke coronapas. Derfor bliver der også tale om at holde åbent i bestemte tidsrum, hvor der er instruktører til stede.

- Men vi skal lige præcist finde ud af, hvordan vi skal gøre, siger Mette Gransgaard.

- Men du kan godt skrive, at vi åbner, siger halinspektør Bent Lyhne.

Annonce

Faste brugere

Han glæder sig over det nye motionscenter, som han tror vil trække folk til. 45-50 faste brugere anvendte det gamle motioncenter, men de nye maskiner samt et lysere og mere rummeligt lokale vil formentligt virke attraktiv for endnu flere. Hallen har iøvrigt overtaget driften af motionscenteret efter BUF, der havde svært ved at finde frivillige, og som havde svært ved at få stedet til at løbe rundt. Derfor har hallen nu overtaget opgaven og investeret i lokale og maskiner.

- Selve ombygningen har indtil nu kostet knap 900.000 kroner, men så har vi oveni investeret omkring 100.000 kroner i maskiner, siger Bent Lyhne.

Annonce

Ombygning

Pengene er ikke kun brugt på motionscenteret, men også på en ny springgrav og et ekstra rum, som man håber senere bliver indrettet med en klatrevæg. Det sidste kræver dog penge, som endnu ikke findes i budgettet, men hallen er i færd med at søge finansiering.

Motionscenteret er dog færdig og klar til brug. Dermed er det gamle motionscenter efterladt tomt, og her rykker de frivillige håndværkere senere over. Her skal indrettes toiletter, køkken og festlokale. Pengene til denne del af renoveringen er fundet, og derfor kan arbejdet snart gå i gang.

Først skal motionscenteret i brug, og så skal der være tid til at markere det nuværende stadie i renoveringen, når coronareglerne giver mulighed for det.

- Men det bliver nok først på den anden side af sommerferien, siger Bent Lyhne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce