Annonce
Erhverv

Færch på aktie-opkøb for at redde arbejdspladser

Færchfonden har været på aktieopkøb for at understøtte en veletableret stor dansk virksomhed og sikre arbejdspladser og erhvervsudvikling i det nordvestjyske, men i lige så høj grad også for at understøtte de knapt så etablerede iværksættere og start-ups omkring lyd og akustik. Arkivfoto
Den erhvervsdrivende familiefond, Færchfonden, opkøber aktier i Bang & Olufsen for at understøtte nordvestjysk erhvervsudvikling og lydiværksætter-økosystemet.
Annonce

Holstebro: Den familieejede Færchfonden går nu ind som storaktionær i den økonomisk trængte Struer-virksomhed, Bang & Olufsen.

Med sit seneste aktieopkøb ejer Færchfonden nu 2.213.046 aktier, svarende til 5,12 procent af det samlede antal aktier og stemmerettigheder. Fondens aktier har en værdi på mere end 97 millioner kroner på Børsen.

Ifølge administrerende direktør i Færchfonden, Claus Omann Jensen, er opkøbet et helt bevidst signal og understøttelse af fondens strategiske satsninger og formål:

- Vi har opkøbt B&O aktier af to årsager. For det første fordi det er vigtigt for Færchfonden at understøtte erhvervsudvikling i Nordvestjylland. Derudover, og mindst ligeså vigtigt, så understøtter vi med aktieopkøbet også vores formålsbestemte investering i iværksættermiljøet omkring lydteknologi. Og her er B&O, med deres testfaciliteter og know-how, bare en nøglefaktor, understreger Claus Omann Jensen i meddelelsen.

B&O aktien har i 2019 tabt 50,6 procent af sin værdi. Mandag eftermiddag faldt den 0,5 procent til 43,90 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Lemvig

Nu kan du få øje på "Iris"

Annonce