Annonce
Sport

Færøernes mest erfarne spiller vil gå forrest mod overmagten: Edmundsson kalder til samling før mødet med Danmark

Jóan Símun Edmundsson er blevet 30 år og vil forsøge at være en af lederne i Færøernes kamp mod overmagten Danmark. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
30-årige Jóan Símun Edmundsson har spillet i AB, Vejle og OB og vil holde det færørske hold tæt sammen og så komme med nålestik bag de offensive danske wingbacks.

TÓRSHAVN: Atlanterhavet ud for Skansin i Torshavn lå blikstille denne fredag middag. Skansin blev under den britiske besættelse af Færøerne i anden verdenskrig brugt som hovedkvarter for Royal Navy. De to kanoner fra HMS Furious er stadig monteret på fæstningen.

Færingerne selv ved godt, at de lørdag aften kan komme ud for et sportsligt bombardement henne på nationalstadion Tórsvøllur fire minutters kørsel fra havneområdet, hvor færgen til Hirtshals ligger som en slumrende gigant.

Jóan Símun Edmundsson er som mange af de færørske spillere et bekendtskab fra flere danske klubber. Han er gået hen og blevet 30 år, og er manden med flest landskampe for den nordlige front af rigsfællesskabet.

Annonce

- Vi skal rejse os igen. Det er hverken første eller sidste gang, at vi får en afklapsning som mod Israel forleden. Vi skal ud at vise, at vi kan fighte og stå meget mere sammen mod Danmark. Hvad enten vi vil det eller ej, så kommer vi til at møde et meget stærkt landshold, sagde Edmundsson før fredagens træning til JF Mediers udsendte reporter efter færingernes 4-0-nederlag på Tórsvøllur mod israelerne.

Efter tolv minutter fangede Zahavi et færøsk boldtab højt oppe og slog kontra efter en ellers god start af hjemmeholdet. Det straffede han til 0-1, og så ramlede det derfra.

- De var gode i mellemrummet, så vi skal stå tættere sammen i kæderne. Og så skal vi sørge for selv at være farlige på vore kontraer og forsøge at udnytte pladsen bag de offensive danske wingbacks.

Lillebror kan også

- Vi skal for udsolgt hus (6500 tilskuere) vise, hvad vi kan. Vi skal fighte, og resultatet skal være det, som vi ser mindst på. Som fodboldspiller må man ikke sige, at en bestemt modstander tænder os ekstra, for alle kampe er lige vigtige. Men med fuldt hus, vil vil gerne vise, at lillebror kan spille fodbold. Der findes ikke en bedre modstander at vise sig frem for end mod Danmark, siger Edmundsson.

Han så det meste af Danmarks kampe ved EM-slutrunden og var imponeret.

- De ser stærke ud. Der er talt om, at de vil skifte meget ud, men de sætter så bare på alle pladser en ind, som er lige så god, siger Edmundsson, der først kom ind efter en time mod Israel efter at have haft fysiske problemer. Men nu er han helt frisk og spændt på holdopstillingen.

Han er i denne sommer rykket fra Arminia Bielefeld, hvor han blev den første færing nogensinde til at score i Bundesligaen, til belgiske Waasland-Beveren, der er rykket ned fra den bedste belgiske række til Proximus League og bygger et helt nyt hold.

- Som færing er man altid nødt til at være mærkelig naiv, for vi er ikke så ofte favoritter.

Færøernes anfører Hallur Hansson

Blandt andre med den tidligere OB-, Horsens- og Fredericia-back Jacob Buus fra fynske Fraugde i truppen.

- Det er et spændende projekt. Jeg har fået en rolle som en af lederne og skal tage mere ansvar også uden for banen. Det skal jeg også hos Færøerne, hvor det handler om sammenhold. De fleste modstandere har bedre individuelle kvaliteter end os. Så vi er klar til at forsvare os størstedelen af kampen og så bruge bolden rigtigt, når vi får den, siger Edmundsson.

- Spiller Danmark op til sit allerbedste, vil danskerne vinde. Vores håb er, at de ikke rammer dagen, og vi spiller op til vort allerbedste. Så har vi en chance, og hjemme på eget kunstgræs har vi en fordel, og vi spiller stadig elleve mod elleve. Og det er specielt at møde Danmark med udsolgt hus, sagde han.

Annonce

De naive færinger

Den nu klubløse tidligere Horsens-dynamo Hallur Hansson kogte færingernes evige udfordring ned til en sætning.

- Som færing er man altid nødt til at være mærkelig naiv, for vi er ikke så ofte favoritter. Vi kan alle se på Danmark, at de har et vanvittigt stærkt hold for tiden.  Det bliver David mod Goliath. Det er et verdensklassehold med verdensklassespillere.  Det betyder ikke, at vi ikke tror på det. Vi er villige til at acceptere uafgjort, sagde færingernes anfører med en smil.

Færøernes svenske landstræner Håkan Ericson har også fuld respekt.

- Om Danmark spiller med en blanding af spillere fra Skotlands-kampen og nogle nye betyder ikke så meget. Vi så, at de besejrede Moldova med 8-0 med udskiftninger på alle pladser, og de spillede alligevel på samme måde, mente svenskeren og gik ud på kunstgræsset.


JÓAN SÍMUN EDMUNDSSON

Født i Toftir, 30 år.

Karriere:

B68 Toftir (2008-2010), Newcastle (2010-2012), (Gateshead 2011), Viking (2012-2013), (Fredericia 2012), AB (2014), HB (2014-2015), Vejle (2015), OB (2016-2018), Arminia Bielefeld (2018-2021), Waasland-Beveren (2021-).

66 A-landskampe for Færøerne, 7 mål.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Sport

Bedsteveninder og bryllups-buddies delte guld og sølv imellem sig

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce