Annonce
112

Fængslet i fire uger for vold mod 83-årig

52-årig fænglet i fire uger for vold mod 83-årig. Arkivfoto: Morten Stricker

Thyholm/Holstebro: En 52-årig mand fra Hobro blev mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro sigtet for vold. Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi, Niclas Nissen.

Den 52-årige var søndag formiddag blevet anholdt i Struer, men politiet kunne mandag morgen ikke oplyse meget andet end, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør.

Et forhør, der endte med, at den 52-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Ifølge Niclas Nissen, fordi han skulle have udøvet vold mod en 83-årig beboer på et ældrecenter på Thyholm.

Anklageren forklarer, at der er tale om far og søn, og at der opstod "et eller andet" på farens værelse på ældrecenteret, hvorefter sønnen skulle have slået ham "nogle gange i ansigtet".

- Vi ved ikke med 100 procent sikkerhed, hvor alvorligt det er med faren, som blev bragt til Skejby Sygehus i Aarhus, sagde Niclas Nissen mandag eftermiddag.

Thomas Hald, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, kunne tirsdag morgen oplyse, at den første melding fra sygehuset er, at den 83-åriges tilstand er stabil.

Den 52-årige, der tidligere er dømt for vold, var ifølge anklageren påvirket af alkohol, da han kom til faren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce