Annonce
Lemvig

Fængslet for grov vold

Manden accepterede varetægtsfængslingen, der foreløbig er fastsat til fire uger. Arkivfoto

Lemvig/Holstebro: En 30-årig mand er torsdag formiddag varetægtfængslet i fire uger for grov vold og ulovlig tvang overfor en 22-årig kvinde.

Parret deler adresse i en lejlig i Lemvig, hvor de 26. oktober røg ud i et opgør mod hinanden. I retten blev den 30-årige sigtet for blandt andet at have taget kvælertag på kvinden, tildelt hende flere slag i ansigtet samt trampet hende i maven. Desuden har han ifølge anklageren kastet kvinden ind i et bord eller radiator samt anvendt ulovlig tvang ved at true kvinden til at lade sig binde. Desuden er han sigtet for hærværk ved at kaste med en telefon.

Den 22-årige kvinde har fået flere mærker efter volden, men det har dog ikke været nødvendigt med direkte hospitalsindlæggelse.

Under retsmødet erkendte den 30-årige både hærværk og ulovlig tvang, men mente ikke, at volden var af samme omfang og alvor som beskrevet at anklagemyndigheden. Han accepterede dog alligevel at lade sig varetægtsfængsle i fire uger, mens sagen bliver yderligere efterforsket og kan komme for retten.

Volden er foregået i en lejlighed i Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce