Annonce
Vinderup

Fårefold udsættes på 8. år for hærværk: - Meningsløst og potentielt farligt

Hegnet bærer tydeligt præg af at være blevet påkørt. Privatfoto
Et naturområde nær Flyndersø har været i vælten, siden det for otte år siden blev besluttet at indføre naturpleje.
Annonce

Vinderup: Et område, som fåreavler fra Storålam i Holstebro, Jørgen Blazejewicz, passer for tre parter, blev i pinsen udsat for så groft et hærværk, at det denne gang blev meldt til politiet.

- Vi går nu ind i ottende sæson, og der har altid været en eller anden lokal modstand. I starten var det lokal modstand i form af, at folk modsagde sig projektet, hvilket de var i deres gode ret til. Helt ok, siger Jørgen Blazejewicz.

- Men siden har der været hærværk med mellemrum - for eksempel faldlåger, der er knækket af, og hvor man ikke er i tvivl om, at det er gjort med vilje. Men i pinsen tog det helt fart, hvor der er kørt ind over et hegn, og to låger er påkørt, siger han.

Området ejes af Hjerl Fonden, Naturstyrelsen og Estvadgaard Plantage A/S, hvor Jørgen Blazejewicz står for naturplejen. Det store areal går fra Holstebro Kommune og ind i Skive Kommune. Det omtalte hærværk fandt sted nær Flyndersø Camping i et privat område, hvor det ikke er tilladt for uvedkommende at opholde sig.

Dette hærværk er meldt til politiet grundet omfanget, men mest af alt fordi der er et spor at gå efter denne gang:

- Der lå en nummerplade. Tilhører den ejeren, så er det så dumt, at det næsten ikke er til at tro, siger fåreavleren.

- Ud over at det er irriterende og mærkeligt sådan at ødelægge andres ejendom, er det også irriterende at have dyrene ude og rende omkring. Det er meningsløst, spild af ressourcer og potentielt farligt, hvis de bevæger sig ud i trafikken, siger Jørgen Blazejewicz.

Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kamp skifter til dansk tophold

Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce