Holstebro

Får millioner for salg af gasselskab: Men kan ikke bare bruge pengene

Når Holstebro Kommune nu bliver 22,4 millioner kroner rigere, så bliver der næppe mange, der kommer til at mærke meget til det. Arkivfoto
Selv om Holstebro Kommune får 22,4 millioner kroner for at sælge sin andel i selskabet HMN GasNet, så kommer borgerne næppe til at kunne mærke det.

Holstebro: Hvad kan man få for 22,4 millioner kroner?

Man kunne have betalt det nye indgangsparti og elevatorer på Slagterigrunden og stadig have 12 millioner kroner i overskud, man kunne bruge på "tant og fjas"

Man kunne også have købt mere end 37.000 billetter til Rock i Holstebro i weekenden eller 32.000 billetter til Sting-koncerten weekenden efter.

Eller man kunne have ansat 11 skolelærere ekstra i fem år.

Men når Holstebro Kommune nu bliver 22,4 millioner kroner rigere, så bliver der næppe mange, der kommer til at mærke meget til det. Pengene får kommunen for sin ejerandel i selskabet HMN GasNet, der er blevet solgt til det statslige Energinet.

Men millionerne bliver enten "beskattet" med 60 procent, hvis kommunen ønsker at bruge pengene med det samme, hvorefter der blot vil være omkring ni millioner kroner tilbage.

- Den anden mulighed er, at vores andel af salget bliver ”beskattet” via en modregning i bloktilskuddet på 20 procent, mod at vi deponerer beløbet, fortæller økonomichef i Holstebro Kommune, Claus Brandt.

Herefter vil Holstebro Kommune kunne få lov til at bruge penge ligeligt over ti år, hvilket svarer til omkring 1,8 millioner kroner om året.

Afgørelse i økonomiudvalget

Det er Energinet, der på vegne af regeringen har været på opkøb i den danske naturgasverden, for at effektivisere det danske gasdistributionsnet.

I 2016 købte Energinet på statens vegne gasdistributionsnettet i det sydlige Jylland og på Syd- og Vestsjælland af DONG Energy (Ørsted).

Sidste år købte Energinet ledningsnettet på Fyn af NGF Nature Energy Distribution A/S. Og i år er turen så kommet til de midt- og vestjyske naturgasnet.

Økonomiudvalget skal i dag træffe afgørelse om, hvorvidt man vil deponere millionerne, eller om man vil betale den store afgift og få mulighed for at bruge restbeløbet med det samme.

0/0
Annonce
HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Vejdirektoratet: Der er toiletter nok

Erhverv

Vejdirektoratet underkendt: Nu kommer der alligevel en ny vej til Gimsinglundvej

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Struer

Festede til klokken fem - få timer senere scorede hun et 12-tal

HB

Se alle billederne: HBs reserver skulle bruge 120 minutter på at reservere vild sæsonfinale

Holstebro

Klagenævn: Skal vente over tre år på afgørelse i vindmøllesag

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Forældrene til ni-årig pige i voldtægtssag: - Hvis det er svært at tale om, så kan du skrive det på en seddel

Annonce