Annonce
Holstebro

Får ikke penge fra Seniorhuset: Café Olde-stifter undrer sig

44 dukkede tirsdag op til stiftende generalforsamling i Laden. Initiativtager Leif Carøe håber, at der 26. marts vil komme mellem 60 og 80 til i de ældres egen erstatning for det populære dagcenter, som kommunen lukkede på Sønderland. Arkivfoto
Det bliver uden godt 45.000 kroner fra det tidligere Seniorhuset i ryggen, at Café Olde 26. marts slår dørene op. Det blev tirsdag besluttet på et udvalgsmøde.

Holstebro: Leif Carøe undrer sig. Han er en af initiativtagerne bag det nye Café Olde, som en række ældre nu har planer om at oprette i Laden i midtbyen i Holstebro , hvor de ældre kan mødes nogle dage om ugen.

For foreningen bag det nye samlingssted for ældre borgere havde håbet, at man kunne få del i de godt 45.000 kroner, som den gamle støtteforening for Dagcenter Sønderland - og siden Seniorhuset - efterlader sig i forbindelse med sin nedlæggelse. I støtteforeningens vedtægter står beskrevet, at en eventuel resterende formue i forbindelse med foreningens nedlæggelse skal anvendes til samme - eller lignende - formål. Og det mener Leif Carøe i høj grad, at Café Olde er.

- Jeg synes da bestemt, at vi laver noget tilsvarende i den nye café, så det undrer mig, at vi har fået afslag, siger han.

Det er Social- Og Sundhedsudvalget, der tirsdag skulle tage stilling til, hvordan foreningens vedtægter skulle fortolkes. Og her mener kommunens jurister ikke, at Café Oldes koncept i høj nok grad ligner Seniorhusets. Derudover lytter man fra kommunens side til bestyrelsen for støtteforeningen, der anbefaler, at de overskydende midler bruges på indkøb af en bus til Seniorhuset i stedet.

- Vi har haft vores juridiske eksperter til at kigge på det, og formuen er jo tiltænkt de borgere, som var i seniorhuset, og som nu fortsætter i Birkehuset, siger Helle Bro, direktør for Personale, Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

Annonce

Skubber åbningsdatoen

Beslutningen undrer Leif Carøe.

- For flere af dem, som kommer i Café Olde, kommer netop ude fra Seniorhuset, siger han og tilføjer:

- Og jeg synes da nok, at vi laver noget tilsvarende, siger han.

Trods afslaget, kom foreningen bag den nye Café Olde godt i mål med den stiftende generalforsamling, der tirsdag blev afholdt i forbindelse med åbningen af den nye café.

- Jamen vi havde 44 borgere hernede. Det skyldtes nok vejret, at der ikke kom flere, men vi er godt tilfredse med fremmødet, siger Carøe.

Han forventer, at caféen kan slå dørene op for de ældre første gang den 26. marts, hvor også tilmeldingen til det nye tilbud starter.

- Den oprindelige plan var, at det skulle åbne den 14. marts, men vi skal have lavet nogle tilpasninger med lydisoleringen, som håndværkerne først skal have på plads, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce