Annonce
Vinderup

Får endnu en padel-bane: - Vi er nødt til at tænke anderledes

Rasmus Jensen (t.v.), Klaus Flæng (i.m.) og Morten Møllnitz (t.h.) er nogle af dem, der har arbejdet på at få endnu en padelbane til Vinderup. Foto: Jan Briks
Mens flere af de klassiske, gamle sportsgrene taber medlemmer, brager padelsporten frem. I Vinderup vil man nu anlægge en tredje bane.

Vinderup: Næsten tyve procent af fodboldspillerne i VIK er faldet fra under corona. Knapt ti procent er vendt tilbage igen.

Corona har også sat sit tydelige præg på de andre sportsgrene i Vinderup Hallerne - men det kan ikke kun tilskrives virussen, at medlemstallet på flere indendørs sportsgrene de seneste år har været faldende.

Blandt andet derfor skød fodboldklub og hal - med støtte fra Holstebro kommune - den 11. juli de sidste år penge i at få stablet to padelbaner op. Og det har vakt byens sportslyst til live igen:

Annonce

- Vi ser mange heroppe på padelbanerne, som ikke har dyrket sport i mange år, men som nu spiller padel. Sporten er ikke så hård ved kroppen og er lige til at gå til, og holdsport er generelt udfordret for tiden, fordi folk selv vil bestemme, hvornår de kommer til træning, siger Klaus Flæng (S), der udover at være i byrådet sidder med i padeludvalget under VIK.

Padelsporten er populær - også her i Vinderup. Så populær, at et halvt hundrede borgere nu står på venteliste for at få lov at bruge banerne.


Med faldende medlemmer på flere andre sportsgrene er vi nødt til at tænke anderledes, hvis vi skal opretholde vores indtægt og skabe aktiviteter, så folk fortsat er interesseret i at være aktive.

Morten Møllnitz, formand for Vinderup Hallernes bestyrelse


Derfor låner fodboldklubben nu hallen 400.000 kroner til at anlægge en tredje bane.

- Så når den nye bane åbner på et-års fødselsdagen for de to første baner, så har vi en single-bane og to double baner heroppe, og det er godt at have, når Dansk Padel Forbund begynder at lave turneringer, siger VIK's formand, Rasmus Jensen.

En chance

Men risikerer man ikke med en sådan investering, at tingene "går i squash"? Altså at interessen for padel falmer over årene, og at man så står med et par dyre baner?

- Den risiko er der jo. Men vi er i starten af en bølge lige nu, og det er en bølge, vi gerne vil med på. Så må vi se. Det er jo en chance, man tager, siger Klaus Flæng.

Spørger man formand for Vinderup Hallernes bestyrelse, Morten Møllnitz, er det nødvendigt med et frisk pust som padel:

- Med faldende medlemmer på flere andre sportsgrene er vi nødt til at tænke anderledes, hvis vi skal opretholde vores indtægt og skabe aktiviteter, så folk fortsat er interesseret i at være aktive, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce