Annonce
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Holstebro Kommune har fået én million kroner fra friluftsrådet til at udvikle området ved Tvis Mølle, som sidste år havde 26.000 besøgende. Foto: Johan Gadegaard
Kommunen har fået én million kroner af Friluftsrådet til at formidle natur og landskab i naturområde ved Tvis Mølle.

HOLSTEBRO: Det er ikke gået så nemt, som kommunen havde håbet med at skaffe penge til at bygge lærings-faciliteter i det naturområde ved Tvis Mølle og nær Tvis Å, hvor der tidligere var fiskedamme.

Men nu har Friluftsrådet givet den første større donation på én millioner kroner, som er oven i de fem millioner kroner, som kommunen har afsat til at udvikle området.

- Det er allerede et velbesøgt sted, og det er dejligt, at vi nu får penge til at udvikle et sted, hvor både familier og børn kan lære om naturen, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for natur- og miljøudvalget.

Sidste år besøgte 26.000 mennesker området - enten for at gå en tur eller på en aktivitetsdag.

I år har der været flere aktiviteter - og en klosterhave er blevet anlagt, og indtil 1. juni havde havde 15.000 gæster besøgt området.

Området ligger tæt på Vandkraftsøen, og midt i området ligger en større sø, som er dannet i forbindelse med mergelgravning for at gøde marker, når hede blev pløjet.

- Den historie ville vi gerne have Hedeselskabet med til at fortælle, men det er ikke lykkedes, siger Karsten Filsø.

Annonce

Bygges i 2020

Der er etableret nogle gangstier gennem området, en hal fungerer som madpakkehus og lokaler, som skoleelever bruger, når de lærer om naturen i området. Desuden er der toiletter og p-plads.

Ifølge miljøchef Torben Mølgaard er Holstebro Kommune i dialog med andre fonde om at skaffe midler til at gennemføre de ambitiøse projekter, hvor der skal etableres forskellige læringsmiljøer spredt i området.

- Bidraget fra Friluftsrådet er den første større donation, og vi er i dialog med andre fonde for at få flere penge til projektet, siger Torben Mølgaard.

I første omgang satser kommunen på at etablere et læringsmiljø med en bro og en bygning mellem søen og Tvis Å, hvor børn kan sammenligne livet i en sø og i en å med mere stillestående vand.

Også et sted, hvor man kan studere plante- og dyrelivet i de tidligere lergrave, har høj prioritet.

- Jeg håber, at vi kan komme i gang med at bygge i 2020, siger Torben Mølgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce