Annonce
Holstebro

Få smittede: Testbil forlader nu Holstebro

I flere uger har Covid-19 testbilen stået ved Trivselshuset i Trekanten. I denne uge blev bilen flyttet til Slagteriet, men nu er det slut. Testbilen skal bruges andre steder i landet, hvor der lige nu sker stor smittespredning. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: Den seneste måned har det været muligt at blive testet for Covid-19 i Holstebro uden at have bestilt tid. Men nu er det slut. Tirsdag klokken 16 forlod testbilen Holstebro, fordi kræfterne skal bruges andre steder.

I denne uge er testbilen ellers blevet flyttet til Slagteriet, efter den de seneste uger har stået ved Trivselshuset i Trekanten.

Covid-19 testbilen bliver betjent af medicinstuderende, og den blev flyttet til Holstebro i midten af august, da der var en opblomstring af smitte i byen - uden at smitten dog for alvor tog fart.

Nu er smitten på et niveau med otte smittede den seneste uge - og dermed under de 20 smittede per 100.000 borgere, hvor en kommune kommer på "bekymringslisten".

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har bedt Regionen skære ned på testbiler, hvor borgere kan blive testet uden tidsbestilling - det såkaldte "samfundsspor".

Annonce

Andre steder er ramt

Begrundelsen er, at der er meget mere brug for kræfterne og kontrol af smitte andre steder i landet.

Lige nu er Region Midtjylland den eneste region uden "røde kommuner" med over 50 smittede per 100.000 om ugen. I både Region Nordjylland og Syddanmark har enkelte kommuner høje smittetal - herunder Esbjerg.

Men især i Hovedstaden har en række kommuner nu så høje smittetal, at myndighederne fra torsdag strammer reglerne, så nattelivet skal lukke allerede klokken 22.

Det er stadigt muligt at bestille coronatest i Holstebro, som foregår ved sygehuset via coronaprover.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce