Annonce
Holstebro

Få overblikket: Efter flere uger med stor stigning i smitten, er udviklingen begyndt at gå den modsatte vej

Efter et lokalt smitteudbrud er Nørre Felding det sogn i kommunen, hvor incidenstallet er højest. Genrefoto: Morten Stricker
Mandag toppede antallet af nysmittede i Holstebro Kommune. Direktør for Social og Sundhed understreger dog, at kommunens smittetryk fortsat er højt.

Holstebro: Mandag markerer højdepunktet for coronasmitte i Holstebro, hvis man skal tro opgørelserne for antallet af smittede ifølge Statens Serum Institut.

Nu ser det dog ud til, at udviklingen er begyndt at vende, efter nogle dage, hvor smitten har været på retur.

Direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune, Lone Becker Kjærgaard, understreger dog, at de kommunale smittetal fortsat er høje.

Annonce

- Så længe vi har et incidenstal, der ligger over 400 for kommunen som helhed, så kendetegnes det som bred samfundssmitte, siger Lone Becker Kjærgaard.

Hun læner sig derfor fortsat op ad de nationale retningslinjer.

- Det eneste, jeg kan foreslå, er, at folk bliver ved med at holde afstand. Vi hører jo også på pressemødet onsdag, at indlæggelsestallene heldigvis ikke følger med smitten.

Hun ser dog især på udviklingen i smitte blandt sit personale i plejesektoren.

- Jeg føler, at vi kom fint igennem julen, men som arbejdsgiver holder jeg et skarpt øje med, hvor mange af mine medarbejdere, der melder sig syge på baggrund af det høje smittetryk.

- Vi opfordrer medarbejderne til at selvteste hver gang, inden de møder på vagt, og så er der også mulighed for at blive PCR-testet to gange om ugen, lyder det fra direktøren for Social og Sundhed i Holstebro Kommune.

Ét område er særligt hårdt ramt

Som avisen kunne skrive i tirsdags har der været et lokalt smitteudbrud på skolen i Nørre Felding, hvilket også kan aflæses i de opdaterede incidenstal på sogneniveau.

Her er Nørre Felding sogn klart højdespringer for kommunen som helhed med et incidenstal, der ligger 1000 højere end incidenstallet for Borbjerg sogn, som er næste på listen.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er næsten hver 25. borger i Nørre Felding i øjeblikket smittet med coronavirus.

Det er kommunen opmærksom på, understreger Lone Becker Kjærgaard, som dog understreger, at det er udenfor kommunens område at indføre restriktioner.

- Hvis der skal være yderligere restriktioner i et bestemt sogn, så er det Styrelsen for Patientstyrelsen, som står for det. Vi kan kun afvente i forhold til potentielle restriktioner derfra, siger hun.


Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Struer

Tommy stod 'I hus til halsen' - nu har han fået mod på livet igen: - Jeg har fuldstændig ændret mig selv

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce