Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Henrik Telling er både underviser og koordinator for uddannelsen som produktionsingeniør hos VIA i Holstebro. Skolen vil nu ud i en offensiv i et forsøg på at gøre den nye uddannelse mere kendt - og skaffe flere studerende de kommende år. Foto: Morten Stricker
Blot syv-otte studerende forventes i år at starte på satellituddannelsen som produktionsingeniør. VIA planlægger offensiv for at tiltrække flere de kommende år.

HOLSTEBRO: I 2018 startede otte studerende på den nye uddannelse som produktionsingeniør hos VIA i Holstebro, som er en satellit af VIA's tilsvarende uddannelse i Horsens - og hvor alle tilmeldingen sker.

- Samlet er der 15 ansøgere til de to steder, og ud fra især adresser forventer vi, at syv eller otte af disse starter i Holstebro, siger Henrik Telling, der er underviser og koordinator for det, der er den første ingeniøruddannelse i Holstebro.

Med otte studerende sidste år og måske syv i år, er uddannelsen ikke for alvor slået igennem.

- Det er svært at starte en ny uddannelse op, og der går noget tid inden, det slår an. Så vi skal ud og slå mere på trommer blandt de unge, siger Henrik Telling.

Skolen har deltaget i såkaldt brobygning fra ungdomsuddannelse - for eksempel på HTX.

- Det har været positivt, men nogle tager et sabbatår, og andre afslutter først HTX næste år, så det er ikke helt slået igennem, siger Henrik Telling.

Otte startede på uddannelsen som produktionsingeniør hos VIA i Holstebro i 2018 - og nogenlunde det samme i år. Arkivfoto

Får ekstra underviser

I efteråret er der planer om Engineering Camp Days, hvor unge kan og snuse til ingeniøruddannelsen.

- Vi inviterer også unge ud på virksomheder, hvor vi fra VIA fortæller om uddannelsen, og vi deltager i forskningens døgn, siger Henrik Telling, som har været ingeniør hos Birns jernstøberi i 22 år og hos Færchs Plast i et par år, før han blev ansat til at starte den nye uddannelse.

Færch og Birn er et par af de virksomheder, som skolen samarbejder med. En tredje er Bila på Mors, der producerer robotter. Netop styring og automatisering af produktionen vil være en typisk opgave for de kommende ingeniører.

Henrik Telling underviser i teknologi og automatisering, mens kolleger fra VIA i Horsens underviser i andre fag. Hidtil har han været den eneste med base i Holstebro, men med to årgange efter ferien, bliver de to faste undervisere.

- Noget af undervisningen foregår over video, så man undervise studerende i Horsens og Holstebro samtidigt, siger Henrik Telling.

Desuden er de ingeniørstuderende samlet i Horsens cirka en gang om måneden.

- Der er behov for denne type ingeniører i området, og vi mener fortsat, at der base for uddannelsen her, så man ikke skal tage længere væk. Så vi er optimistiske, tilføjer han.

De nye studerende starter 28. august med tre introduktionsdage.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

TTH Damer For abonnenter

Karakterer: Træfsikker debutant og hårdtkæmpende streg var blandt de bedste

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Mærkedage For abonnenter

Snedkermesteren får stadigvæk gode ideer

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce