Annonce
Kultur

Europæiske anmeldere: Dette kan Holstebro forvente af Sting-koncert

Anmelderne har generelt mange forskellige meninger, men én ting kan de enes om: Sting er i en alder af 67 år i fysisk topform. Foto: Scanpix
Stemmen er i god behold og måske ligefrem bedre. Fortolkningen af egne hits er til gengæld mere forvirrende. Her følger sammendrag fra nogle af Stings optrædener i Europa forud for koncerten i Danmark på fredag.

Holstebro: En levende legende - om end en 67-årig én af slagsen, der ikke længere suser til tops som tidligere på hitlisterne - og en by, der ikke i nyere tid har haft besøg af så verdenskendt et navn.

Hvordan kan man overhovedet forudse, hvad der venter publikum til Stings koncert i Holstebro på fredag?

Anmelderne kan gemme på noget af svaret. Sting "My songs"-turné er 12 koncerter gammel, når englænderen i sit privatfly indtager Danmark og pladsen foran Musikteatret Holstebro.

Senest var han mandag i Stockholm, hvor Aftonbladets anmelder under overskriften "Sting skifter mellem bare godt og godt" rapporterer han om en koncert på det jævne. En udsolgt plads med 17.000 mennesker overværede den 1 time og 45 minutter lange koncert.

- Jeg har normalt ikke noget problem med god musik. Men koncerten er nogle gange et kraftværk af studiemusikere. (...) Aftenen når i stedet højdepunkterne, når bandet sænker forstærkerne til syv. En delikat dynamisk "Fields of Gold" - med mågerne, der surfer foran scenen, der importeres direkte fra en britisk kystby - er måske det primære eksempel. Jalousi-drama "Every Breath You Take" fortjener også en omtale. Det er kronjuvelen i englænderens trods alt fornuftige sangskat, skriver Aftonbladet blandt andet i sin anmeldelse.

Annonce

Det spillede Sting i Stockholm

Mandag optrådte Sting i Gröna Lund i Stockholm (onsdag gælder det Trondheim, inden Holstebro på fredag). Her er, hvad han spillede:

1. Message in a bottle

2. If I ever lose my faith in you

3. Englishman in New York

4. If you love somebody set them free

5. Every little thing she does is magic

6. Brand new day

7. Fields of gold

8. Seven days

9. Waiting for the break of day

10. Shape of my heart

11. Fragile

12. Wrapped around your finger

13. Walking on the moon

14. So lonely

15. Desert rose

16. Roxanne

17. Can't stand losing you

18. Demolition man

19. Every breath you take

Ekstranumre: 20. King of pain og 21. Next to you

Kilde: Aftonbladet.se

Umiskendelig stemme

I Beitostølen i hjertet af Norge, vest for Lillehammer, deltog Sting i en ny todagesfestival, Beitostølen Live, hvor han var det absolutte topnavne, og det beviste han, skriver Oppland Arbeiderblad. På et fyldt skistadion med 7000 mennesker levede Sting op til favoritværdigheden.

"Storkanonen reddede Beitostølen Live", skriver Oppland Arbeiderblad (OA), der desuden beretter, at "dette var en koncert over al forventning, var den generelle holdning blandt de publikummer, OA talte med."

Hos den estiske avis Postimees (Sting spillede koncert i Tallinn den 12. juni) er man splittet, idet man anerkender Stings mange hits, men samtidig undres over, at Sting har valgt at give sine hits en musikalsk overhaling; nogle gange til mere "jazzede" versioner. Lignende tanker gør man sig i Hannover hos Neue Presse.

- Han (Sting, red.) ser godt ud i sin sorte skjorte, karismatisk, i fred med sig selv. (...) Den umiskendelige stemme har alligevel bevaret sin ungdommelige tone og kun vundet nuancer. Sting fylder let hele pladsen, skriver Neue Presse.

Og så var Sting i Ljubljana i begyndelse af juni.

- Hans sange, ydeevne og hjerteslag er ligefrem fejlfri, og de er en sand balsam til ørerne og sjælen, skriver slovenske 24ur.com blandt andet.

Generelt er anmelderne dog enige om, at den 67-årige musiker er i en imponerende fysisk form, veloplagt og fylder koncertpladsen med sin tilstedeværelse.

I øvrigt nævner han også, hvor rart det er at være i Tallinn, Hannover, Riga osv. Så bliv ikke overrasket, hvis det også er rart at være i Holstebro...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce