Annonce
Debat

EU-valget. Sidste gang stemte flere i Struer end i Holstebro og Lemvig

Parlamentsbygningen i Strasbourg. Pressefoto
Annonce

Debat: Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også borgerne i Lemvig, Struer og Holstebro skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 57,54 procent i Struer Kommune, og dermed lå kommunen lidt over landsgennemsnittet på 56,3 procent. Holstebro Kommune og Lemvig Kommune lå til gengæld under gennemsnittet med henholdsvis en stemmeprocent på 55,89 procent og 54,69 procent. Jeg håber derfor, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

Annonce

Struer i front

I Lemvig, Holstebro og Struer stemte over halvdelen ved sidste EU-valg. Men inden for kommunegrænserne er der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene.

Topscoreren for de tre kommuner var Bremdal med en stemmeprocent på 64,66 procent, mens kun 44,64 procent stemte i Thyborøn. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at Struer, Holstebro og Lemvig engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 procent, der stemmer ved folketingsvalg.

Annonce

Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med alle dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Holstebro, Struer og Lemvig, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Rigsret eller uret?

Annonce