Annonce
Holstebro

Et vedholdende makkerpar: Torben og Erik spillede 17 timers golf i træk

Torben Svenningsen (til venstre) og Erik Fast (til højre) tog sig en ekstraordinær golftur mandag. Folkene i klubben havde i hvert fald sjældent set noget lignende. Foto: Jacob Nordestgaard / Holstebro Golfklub
Torben Svenningsen og Erik Fast spillede mandag samtlige huller i Holstebro Golfklub to gange. Makkerparret spillede dermed 126 huller på én dag.
Annonce

Holstebro: - Jeg tager lige på golfbanen, jeg er tilbage om 17 timer.

Det er ikke en sætning, man hører særlig tit, men det var den udmelding, som Torben Svenningsen og Erik Fast kunne være kommet med til de nærmeste, da de stod op natten til mandag.

Klokken 04.00 stod makkerparret klar på banen i Råsted, og de vidste udmærket, hvad de gik ind til. Hele 126 huller skulle der spilles på Holstebro Golfklubs baner i Råsted og Storådalen.

- For noget tid siden fik vi idéen om, at vi ville spille alle 63 huller én gang. Det gjorde vi så, og vi blev enige om, at vi næste gang ville gå 90 huller. I år ville vi toppe den med 126 huller, siger Torben Svenningsen.

Der er flere forskellige årsager til, hvorfor makkerparret har valgt at spille samtlige huller på Engbanen, Parkbanen, Frøjkbanen og Storåbanen to gange.

- Det er udfordringen i det. Det med at udfordre sig selv både fysisk og mentalt er sjovt for nogle unge mennesker som os, siger 67-årige Torben Svenningsen, mens 75-årige Erik Fast nikker anerkendende.

Annonce

Op og ned

De er begge erfarne i golfspillet og har adskillige års erfaring med rundt på banerne, som de efterhånden kender som deres egen baghave.


Det går op og ned. Vi tænker jo, at vi har styr på det hele tiden, men det er som om, bolden ikke altid er enig.

Erik Fast, golfspiller


Det ændrer dog ikke på, at man vil slå både gode og dårlige slag. Især når man slår så mange slag, som de gør denne mandag.

Da avisen møder dem ved middagstid har de været i gang i cirka otte timer.

Torben Svenningsen rammer sit put, og så er det videre til næste hul. Foto: Jacob Nordestgaard / Holstebro Golfklub

- Det går op og ned. Vi tænker jo, at vi har styr på det hele tiden, men det er som om, bolden ikke altid er enig. Jeg er i hvert fald inde i en lidt dårlig periode lige nu, siger Erik Fast, kort inden han gør sig klar til det næste slag.

Et slag som ikke tog den kurve, som han på forhånd havde drømt om.

- Nej, for pokker da. det var ikke den bane, vi skulle over på endnu, lød det fra ham, da bolden sejlede over i retning af den tilstødende bane.

De har ellers sørget for at give sig selv gode betingelser. De har sørget for service og pleje, da deres partnere følger dem og sørger for, at det i hvert fald ikke er blodsukkeret, de går ned på.

Annonce

Stor tilstrømning

På sådan en, til tider, regnvåd mandag er der langt fra øde ved golfklubben i Råsted.

Ved middagstid er nogen ved at fylde bilen op efter dagens runde, mens andre først lige skal til at gå i gang. Der er også dem, som forsøger at forfine sit spil på øvebanerne, hvor der både bliver puttet og slået langt med driveren.

Coronakrisen har ikke været det værste, som kunne ske for golfklubben.

- Golfspillet er jo indrettet sådan, at folk sagtens kan holde afstand og være ude i den fri luft. Vi har oplevet en stor tilstrømning til begynderholdene, hvor vi har måttet oprette ekstra hold, siger Jacob Nordestgaard, som er administrativ medarbejder i Holstebro Golfklub.

Han fortæller, at det især er en stor tilstrømning af unge spillere, som har gjort, at klubben i sit 50 års jubilæumsår i år har kunnet notere sig en stigning af spillere i forhold til året før, hvilket ellers ikke er givet.

Tilbage på banen er humøret højt blandt de to ivrige spillere, som også er venner privat.

- Vi går og snakker om alt muligt andet end golf også. Vi er blevet enige om, at det her antal huller nok er vores maksimum på én golftur, siger Torben Svenningsen, inden Erik Fast afbryder og med et grin siger, at de da selvfølgelig går efter tre omgange næste år, hvilket dog hurtigt bliver manet til jorden igen.

Der stod flag og champagne klar ved det sidste hul, da Torben Svenningsen og Erik fast nåede frem til det sidste hul efter en lang golfdag. Privatfoto.

De var i mål klokken 21 mandag aften. Våde, men ved godt mod. Det blev selvfølgelig fejret med champagne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce