Annonce
Vinderup

'Et spektakulært salg': Solgte hingsteføl til 79.000 euro

Hingsteføllet Valuable blev i weekenden solgt på en online-auktion til 79.000 euro.
Det var en "bemærkelsesværdig høj pris", føllet Valuable i weekenden blev solgt til. Lena og Rasmus Dalsgaard fra Ål ved Vinderup er ovenud lykkelige for salget.
Annonce

Vinderup: Det har været en weekend noget ud over det sædvanlige for Lena og Rasmus Dalsgaard. Parret driver et fritidslandbrug i Ål, nordøst for Vinderup, og havde fredag et hingsteføl med i puljen i onlineauktionen 3rd Helgstrand-Schockemöhle International Online Auction.

Hingsteføllet, der havde fået navnet Valuable, blev sat på auktion fredag. Og søndag aften, da auktionen var slut, stod det klart, at dét var et særdeles velvalgt navn. For 79.000 euro - næsten 600.000 danske kroner - blev føllet solgt til.

- Sådan et salg giver selvfølgelig nogle gode penge, men uden at det skal lyde alt for nonchalant, så er vi er først og fremmest stolte over at have avlet nogle føl og heste, som er internationalt eftertragtede blandt meget dygtige ryttere, siger en glad Rasmus Dalsgaard, der efter salget åbnede en flaske bobler med sin kone.

Det er dog ikke første gang parret har solgt føl i den kaliber. I 2018 solgte de et hoppeføl, Valuables søster, til en dansk landsholdsrytter i dressur for 80.0000 euro.


Det er en god blodbane, vi har fået fat i. Så allerede nu er der forespørgsler på den, der ligger i maven på hende, og som kommer - forhåbentlig til maj næste år.

Rasmus Dalsgaard, driver fritidslandbrug ved Ål


Annonce

En verdensmester i blodet

Varmblodsføllenes mor er tipoldebarn af en hoppe, som Lena og Rasmus Dalsgaard købte i Holstebro. Morfaren er den første hingst nogensinde, der blev tredobbelt verdensmester til ungheste-vm. Faren har ligeledes deltaget i ungheste-vm.

- Så sådan et spektakulært salg bekræfter os i, at vi har været på rette spor i mange år, når vi har valgt hingste til vores få hopper, siger Rasmus Dalgsgaard.

Sådan så det ud i 2018, da Lena og Rasmus Dalsgaard (til højre i billedet) solgte hoppeføllet - Valuables søster, Remember Me, til 80.000 euro.

Og jo - 79.000 euro er en "bemærkelsesværdig" høj pris.

- Det er på det niveau, hvor der bliver skrevet om det internationalt, siger han.

Det er først, når det nu tre måneder gamle føl bliver fem eller seks måneder, at den canadier, der har købt den, får det med. Allerede i den kommende uge har køberen dog planer om at komme til Ål ved Vinderup og se sit køb.

Det er langt fra hver gang, et føl bliver født, at sådanne priser kommer i spil. Men allerede nu er der interesse for den næste i rækken:

- Det er en god blodbane, vi har fået fat i. Så allerede nu er der forespørgsler på den, der ligger i maven på hende, og som kommer - forhåbentlig til maj næste år, siger Rasmus Dalsgaard.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce