Annonce
Kultur

Et "scoop", gratis øl og spilleplan på plads: Gratis festival sigter efter rekordhøjder i konkurrencetung weekend

- Udover Juncker så tror vi også, at Franciska og De Frigjorte bliver nogle store oplevelser, og de unge knægte fra Lemvig, B4, bliver helt sikkert også et besøg værd, vurderer Michael Reinicke Sørensen det program, Udkantsrock i år kan præsterere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Musikfestivalen Udkantsrock erkender, at selvom konkurrencen om publikums gunst er hårdere end nogensinde, så spiller vejret den største faktor: - Vi er meget afhængige af vejret, nok mere end andre, siger arrangør.

Holstebro: Rekorden blev sat i fjor. Det var tilmed en fordobling i forhold til året før.

Der kom 1000 mennesker til den gratis festival Udkantsrock i skoven ved Sir-Lyngbjerg.

I år er konkurrencen tilskærpet.

- Selv om Udkantsrock i år er oppe imod Goliat, alias Musikteatret i Holstebro, som byder på Sting fredag aften, samt Karl William, Mads Langer og Anne, Sanne og Lis om lørdagen, så håber vi stadigvæk, at vi kan trække +1000 gæster i skoven den 22. juni. Men der er jo stor konkurrence i denne weekend, hvor der ligeledes er Street Food Festival i Holstebro, erkender formand Michael Reinicke Sørensen.

Man agter at kæmpe for sin andel af opmærksomheden. Udover at festivalen som altid er gratis, lokker man med buskørsel hjem fra skoven, gratis øl i et par timer, og så glæder formanden sig over "et scoop ved at få Christian Juncker til at tage turen fra Brønshøj til Krunderup". Juncker er født i Holstebro, og modsat de andre navne på plakaten har han udgivet flere plader - mere end 1,1 million gange er hans sang "Havana" fra 2014 blevet afspillet på musiktjenesten Spotify.

- Vi synes, vi har gjort, hvad vi kan i år, og vi er meget tilfredse med de 14 navne på programmet. Men vi er meget afhængige af vejret, nok mere end andre. Har man købt en billet til en musikoplevelse, så trodser de fleste nok regnen, men det er nok sværere til et gratis arrangement, siger Michael Reinicke Sørensen, der signalerer, at skulle vejret og publikum svigte, så overlever man:

- Skulle vejrguderne ikke være med os, så må vi jo tage det derfra. Det vælter nok ikke korthuset trods alt.

Annonce

Programmet

Således ser spilleplanen for Udkantsrock ud, den 22. juni:

Gyllescenen

Klokken 10:00: Naur Sir Jam

Klokken 11:20: Just Crusin`

Klokken 13:15: Fru Hansens Bolsjeri

Klokken 15:00: Franciska

Klokken 17:15: De Frigjorte

Klokken 19:00: Silly Beats

Klokken 20:45: Djangoes

River Saloon scenen

Klokken 10.40: Viseværkstedet

Klokken 12.15: B4

Klokken 14.10: Dads of Duty

Klokken 16.00: Juncker

Klokken 18.10: Sejbjerg Trio

Klokken 20.00: Marc Henriksen

Klokken 21.45: Co-Incident

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce