Annonce
TTH Holstebro

Et rødt kort, en skadet målmand og et formstærkt mandskab blev overvundet til sidst

Christoffer Cichosz endte med at være den eneste TTH-stregspiller tilbage i opgøret mod Fredericia, hvor Porup til tider måtte vikariere. Foto: Søren Gylling
TTH Holstebro viste mental styrke, da holdet vendte et truende nederlag i Fredericia til en sejr. En spritny målmand fik lyn-debut, efter en stor arbejdsindsats af TTH-kontoret og DHF, som Søren Hansen var taknemlig for.
Annonce

Fredericia: Man skulle ikke observere TTH Holstebro-lejren særligt mange sekunder efter slutfløjtet onsdag aften for at se, at det her betød noget.

Det var en vigtig sejr.

Det så ellers på et tidspunkt ud til, at det her skulle være en af de aftener, som man klokken 22:06, da det hele var overstået, kunne risikere at putte i kategori med sæsonens nedture, men sådan gik det ikke.

TTH Holstebro var nede med 20-16 fem minutter inde i anden halvleg, men i stedet for at begynde at krakelere, fik holdet kæmpet sig tilbage.

Rickard Frisk, som havde haft en svær indledning på opgøret, endte med flotte 14 redninger og Aaron Mensing kørte utrætteligt mod kassen - og ofte med stor succes.

- Det var en meget intens kamp, men virkelig også en fed kamp. Jeg føler, at jeg var klar til at få en pause efter fire-fem minutter, for det gik bare frem og tilbage, siger Aaron Mensing.

Johan Meklenborg satte det sidste søm i Fredericia-kisten med sin scoring til 33-35 med 15 sekunder tilbage.

- Det var en kamp, som bølgede frem og tilbage, men jeg synes virkelig, at vi viser moral, og at vi stod sammen som et hold, siger Aaron Mensing, som lukrerede på det flade Fredericia-forsvar med ni scoringer på 12 forsøg.

Annonce

Bedste tackling

I netop den svære periode kort inde i anden halvleg, blev tingene ikke lettere af at Jesper Munk måtte sætte sig ud på den røde stol bag målet.

Få minutter efter hinanden havde han fået to gange to-minutters udvisning efter dueller med udeholdets Nicolaj Nørager. Da han også havde fået en i første halvleg, udmøntede det sig i et rødt kort.


Ved den første udvisning føler jeg, at jeg laver min bedste tackling i sæsonen. Den anden var sådan set okay, men den tredje var helt hen i vejret.

Jesper Munk, om sit røde kort.


Samtidigt var Mathias Porsholdt udgået tidligere i opgøret med en skadet skulder.

- Ved den første udvisning føler jeg, at jeg laver min bedste tackling i sæsonen. Den anden var sådan set okay, men den tredje var helt hen i vejret. Jeg er ikke i nærheden af ham. Det var meget frustrerende, og det har det været rent personligt i de seneste kampe, siger Jesper Munk.

Kampen i tal

Fredericia - TTH Holstebro 33-35 (18-15)

HTH-ligaen, 13. spillerunde

Stillinger undervejs: 4-5, 9-8, 11-11, 12-13, 15-14, 18-15, 20-16, 22-20, 25-25, 29-29, 31-32, 33-35.

Mål, TTH: Aaron Mensing 9, Magnus Bramming 7, Christoffer Cichosz 5, Johan Meklenborg 5, Odinn Rikhardsson 3, Kay Smits 3, Tobias Bay 1, Jonas Porup 1.

Topscorer, FHK: Kristian Stoklund 8.

Udvisninger: FHK 3, TTH 5.

Tilskuere: 420 i thansen Arena, Fredericia.

Derfor var det i den grad også en formildende omstændighed for ham, at holdkammeraterne fik kriget den hjem mod et formstærkt Fredericia-hold, som har fået otte point i de seneste fem kampe. Senest kørte de BSH over.

- Hvis vi havde tabt, så havde jeg gravet et kæmpe hul, som jeg ikke var kommet op af før kampen på søndag. Det er imponerende, at vi kan spille så smalt mod et hold, som bare kører på i 60 minutter og få en rigtig krigersejr. Og så må jeg tilbage i træningslokalet, siger Jesper Munk.

Annonce

Et nyt ansigt

Det var Rickard Frisk, som endte med at blive samtaleemnet efter opgøret, men før opgøret var det en anden og spritny TTH-målmand, som løb med overskrifterne.

Nicklas Graugaard Nielsen er kommet til klubben. Han spillede sidste sæson i Mors-Thy, hvor han blandt andet gjorde livet særdeles surt for TTH en efterårsaften sidste år.

Nicklas Graugaard Nielsen mødte for første gang sine holdkammerater kort inden onsdagens kamp mod Fredericia, hvor han også fik sin debut i målet for TTH. Foto: Søren Gylling

Derefter tog han til norske Halden, men vendte hjem igen, da det ikke var det rigtige match. Han har holdt formen ved lige i 1. divisionsklubben Skive, siden han vendte hjem i oktober.

Tirsdag middag blev det fastslået, at Sebastian Frandsen var ude af onsdagens opgør, og tvivlsom til søndagens kamp. Præcis hvor længe skaden i hoften holder ham ude er endnu usikkert.

Herefter gik det stærkt. Søren Hansen kender Graugaard fra Mors-Thy, bragte ham i spil og så endte det med at blive en rigtig lang arbejdsdag for TTH-administrationen, så han kunne stå klar i Fredericia, hvor der inden da skulle orden i alle papirerne.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået ham tilført. Det skyldes et fantastisk arbejde af TTH-administrationen og Dansk Håndbold Forbund, som har handlet fremragende. Der er lavet så meget arbejde i kulissen, og det er jeg som træner meget taknemlig for, siger TTH-træner Søren Hansen.

Graugaard, som har underskrevet en kontrakt for resten af sæsonen, kom på banen efter 14 minutter, og endte med at bidrage med tre redninger på ti forsøg. Endnu vigtigere, fik han givet Frisk et afbræk, efter at svenskeren havde fået en svær start på opgøret.

- Jeg prøvede at gøre det så godt som muligt, selvom det var gået så stærkt, at jeg ikke kunne forberede mig på kampen, fortæller Nicklas Graugaard, som ikke lægger skjul på, at det var specielt først at støde til et nyt hold på kampdagen.

Nicklas Graugaard får nu nogle dage til at lære sine holdkammerater bedre at kende inden søndagens opgør mod Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce