Annonce
Lemvig

Et par gram bly kunne løse ulve-problemet...

Æresmedlem og tidligere byrådsmedlem Preben Christensen i front ved årsmødet i Lemvigegnens Venstre. Foto: Lars Kamstrup

Folketingsmedlem lagde ikke skjul på sin holdning til ulve.problematikken

Lemvig: Vi bruger masser af kroner på at bygge ulvehegn. Og det kunne jo klares med nogle få gram bly...

Folketingsmedlem Thomas Danielsen (V) lagde ikke skjul på sin holdning, da han tog ulve-problemet op ved årsmødet i Lemvigegnens Venstre.

- Ulven er en udfordring, vi kommer til at forholde sig til. Men jeg kunne godt tænke mig, at når der nu ses på ulvens påvirkning af naturen, så tog man Sjælland med i forsøget, så man også her kunne se, hvordan den passer ind, sagde Thomas Danielsen.

Han fortalte om de mange henvendelser ikke mindst fra fåreavlere, der oplever ulven som en dræbermaskine.

- Den dræber en del får, men sårer og skræmmer andre, så den senere kan vende tilbage efter nyt bytte. Problemet er, at vi i Danmark sagde ja til at frede ulven i Europa, før vi selv fik problemet at mærke. Nu er situationen den, at ulven ikke er truet, men til gengæld er den fredet i Europa.

Thomas Danielsen mente, at man grundlæggende er nødt til at se, hvordan nye dyrearter - for eksempel også bæveren - påvirker vores natur.

I sit indlæg var han også inde på blandt fiskeripolitikken, hvor han gav eksempler på, hvordan han som fiskeriordfører havde svært ved at komme igennem med sine budskaber i landspressen, og at han direkte bliver fejlciteret.

- Journalisterne bygger videre på andres historier, og så gentager man de forkerte oplysninger, der er givet. Medierne bærer præg af, at det skal være underholdende frem for faktuelt korrekt, fordi man jagter et antal klik, der giver flere annonce-kroner.

Og så mente han, det var bemærkelsesværdigt, som ikke mindst socialdemokraterne har opført sig i debatten.

- Fiskeripolitikken og kvoterne er noget, der har udgangspunkt i beslutninger, som Socialdemokratiet selv har taget, da man var i regering. Så opfører man sig mærkeligt med den hårde kritik, der kommer frem, og som også blev afsløret som uden indhold, da man havde Lars Løkke i høring, sagde Thomas Danielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce