Annonce
Holstebro

Et par dyre sager: Overskud kunne have været større

Eiler Thomsen (forrest) er tilfreds med det seneste regnskab, selv om overskuddet kunne have været større. I baggrunden er det Erik Bjerg og Alex Herping, der er kørt i stilling til at overtage.  Arkivfoto: Johan Gadegaard
Eiler Thomsen Alufacader kommer ud med et overskud på 6,3 millioner kroner. Det bedste resultat i flere år, men der var forventninger til et større plus.
Annonce

Holstebro: Bundlinjen hos Eiler Thomsen Alufacader indeholder en god nyhed om, at overskuddet på 6,3 millioner kroner for regnskabsåret 2019/2020 er det største i flere år efter overskud mellem 2 og 5 millioner kroner.

Men direktør Eiler Thomsen havde gerne set et bedre resultat efter et år med høj aktivitet.

- Vi er tilfredse med fremgangen også set i forhold til markedet. Men vi havde en forventning om, at overskuddet ville have været større, siger Eiler Thomsen.

Forklaringen er, at et par af de store sager er blevet langt dyrere for firmaet end forventet og beregnet.

- Vi har tabt penge på et par større sager, hvor vi har regnet lidt for snert, da vi afgav buddet. På det tidspunkt have vi brug for at få mere aktivitet. Da vi så fik gang i flere projekter, mistede vi lidt af overblikket og fokus, og det betød, at vi skulle bruge langt flere timer, siger alufacade-direktøren.


Vi er tilfredse med fremgangen også set i forhold til markedet. Men vi havde en forventning om, at overskuddet ville have været større

Eiler Thomsen


I årsberetningen lyder det således:

"Resultatet er påvirket af lav indtjening på enkelte projekter, hensættelser til reklamationer og garantiarbejder på enkeltsager samt et større debitortab."

Annonce

København fylder

Eiler Thomsen grundlagde virksomheden i Holstebro i 1980'erne: I dag er antallet af medarbejdere oppe på 153, hvilket også er det højeste i flere år. Firmaet har hjemme på Ivar Lundgaardsvej, men langt de fleste opgaver med at montere alufacader foregår i hovedstaden.

- 75 procent af vores opgaver har vi i København, hvor der er meget høj aktivitet, siger Eiler Thomsen, der godt kan være bekymret for, at det kan blive en udfordring at skaffe arbejdskraft nok til de mange opgaver i København, hvor der er stor efterspørgsel.

Alufacade-virksomheden har ifølge direktøren ikke haft de store udsving på grund af coronavirussen. Byggeriet har ikke været hårdt plaget, siden coronavirussen ramte Danmark i det tidlige forår.

- Det ser også fint ud med opgaver i den kommende tid, så det ser fornuftigt ud, siger direktøren, der selv er ved at træde mere i baggrunden, og det daglige ansvar er mere og mere lagt i hænderne på Alex Herping og Erik Bjerg, mens sønnen Peter Lind Thomsen sidder på formandsposten i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Countrydronning med et stort hjerte

Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce