Annonce
Mærkedage

Et liv i grænselandet

Henrik Becker-Christensen er med sine cirka 19 år i jobbet den hidtil længst siddende danske generalkonsul i Flensborg. Tirsdag den 11. februar fylder han 70. Norde Ernst Van/Ritzau Scanpix
I næsten to årtier var Henrik Becker-Christensen dansk generalkonsul i Flensborg. Tirsdag den 11. februar fylder han 70 år.

70. Da Henrik Becker-Christensen over for DR i 2016 skulle gøre sin tid som generalkonsul i Flensborg op, kort tid før han fratrådte, kaldte han arbejdsopgaverne for en blandet landhandel.

Der var dage, hvor han skulle udstede pas og arbejdstilladelser eller diskutere skattespørgsmål og det indre marked. Det kaldte han rugbrødsarbejdet.

Og så var der de dage som i 2015, hvor flygtninge strømmede ind over grænsen til Danmark, og han skulle agere i en højpolitisk anspændt situation.

Grænselandet har altid været Henrik Becker-Christensens store passion.

Han er cand.phil. fra Aarhus Universitet og dr. phil. fra Odense Universitet. Inden han i 1998 fik jobbet som generalkonsul, var han direktør for Institut for Grænseforskning i Aabenraa.

Da han kom til som generalkonsul i Flensborg, var en af kerneopgaverne i jobbet at undgå konflikter mellem det danske mindretal og det tyske flertal.

Det passede ham godt, og med erfaringen fra Institut for Grænseforskning i rygsækken var han klædt på til at håndtere de større politiske konflikter.

Et eksempel er skolesagen i 2010, hvor Tyskland ikke ville støtte elever i de danske skoler i Tyskland med samme beløb, som de tyske børn fik. Her kom hans diplomatiske evner på prøve.

Henrik Becker-Christensen blev i 2017 afløst på posten af tidligere folketingsmedlem Kim Andersen, og efter stoppet som generalkonsul flyttede han tilbage til Aabenraa.

Han er fortsat med at dyrke sin store interesse: Grænselandet og dets historie.

Og når det i år er 100-året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark, har Henrik Becker-Christensen også sat sig for at holde 30 foredrag om genforeningen alene i foråret.

- Rent følelsesmæssigt er genforeningen en stor glæde for mig.

- Og der er godt gang i arrangementerne rundt omkring. Det er glædeligt, for det er simpelthen årsagen til, at vi på den lange bane har fået det fredelige forhold, vi har i dag, siger han.

Henrik Becker-Christensen er gift med Grethe Marie Bay og har to sønner fra et tidligere ægteskab.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce