Annonce
Holstebro

Et klap på skulderen og et spark i røven

Holstebro Kommune havde en "gave" til deltagerne ved vækstreceptionen torsdag aften. Jesper Buch underholdt i halvanden time med, at livet som iværksætter kan være langt hårdere og sjovere, end det ser ud. Arkivfoto

180 var mødt frem, da Holstebro Kommune holdt vækstreception for iværksættere og vækstvirksomheder. Udover sandwich, champagne og flotte ord fra borgmesteren, gik deltagerne også et spark i røven af et ikon.

Holstebro: Når man sidder som ene mand i sin egen virksomhed, og arbejdsugen har rundet 80 timer, er der sjældent nogle, der kommer og klapper en på skulderen og siger "godt arbejde". Og er man lige startet, er det langtfra sikkert, at man kan se resultatet på lønsedlen - hvis der overhovedet kommer sådan én.

Men iværksætterne og lederne fra vækstvirksomhederne i Holstebro Kommune fik torsdag et klap på skulderen og et "tak for indsatsen".

Det skete i Nupark, hvor Holstebro Kommune havde arrangeret en vækstreception.

Der var fine ord fra formanden for kommunens Erhverv- og Turismeudvalg, Søren Olesen (DF) og borgmester H.C. Østerby (S), sandwich og champagne.

Men de 180 tilmeldte var primært kommet for at suge inspiration ud af den gave, som Holstebro Kommune gav de fremmødte iværksættere og virksomhedsledere.

Iværksætteren Jesper Buch, der har startet Just Eat, holdt foredrag om sin vej fra en idé født på en tom mave i Olso og til i dag, hvor der står rigtig mange cifre på bankkontoen og nye iværksættere spørger ham til råds.

Annonce

- Det er en god måde at understøtte iværksættermiljøet her i området. Der er ikke de samme muligheder som i Aarhus, men sådan en aften kan være med til at vise, at man gerne vil de her virksomheder.

Allan Hedegård, tidligere konsulent for iværksættere i Nupark og nu økonomichef i Officefit.

Underlig følelse

Efter halvanden time i selskab med Jesper Buch, der også har skrevet bogen Kick Ass (spark røv, red.), der blandt andet fortalte, at han låste sin far inde på et hotelværelse, hvordan han boede sammen med tre SF-piger i Gellerupparken, og hvorfor man kun skal tjene 300-600 millioner kroner, var der også lutter smil blandt deltagerne.

- Jeg synes, det er super godt. Jesper Buch giver en motivation til at fortsætte, men også det at komme og mærke, at der faktisk er nogle, der sætter prisen på, at man knokler hver dag, siger Mette From fra Wingman Kommunikation.

- Og så er det også dejligt at komme ud og tale med andre iværksættere, der kender nogle at de udfordringer og dilemmaer, som man selv går med, siger hun.

Allan Hedegård, der tidligere har været konsulent for iværksættere i Nupark og i dag er økonomichef i virksomheden Officefit, mener også, at arrangementet var godt.

- Det er en god måde at understøtte iværksættermiljøet her i området. Der er ikke de samme muligheder som i Aarhus, men sådan en aften kan være med til at vise, at man gerne vil de her virksomheder, og man også kan hjælpe. Samtidig har jeg en underlig følelse, da jeg har fået et helt andet syn på Jesper Buch - mit billede af en arrogant og selvfed fyr er vendt 180 grader. Alene det har givet mig ny energi, siger han med et stort smil.

Nogle, der dog glimrede ved deres fravær, var kommunens 25 gazelle-virksomheder - altså de der har fordoblet omsætningen på fire år - da de torsdag blev hyldet ved et arrangement i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce