Annonce
TTH Damer

Et japansk tilbud som TTH ikke kunne afslå

Fra venstre: Andrea West Bendtsen, Lærke Christensen, Nikoline Lundgreen, Ilda Kepic, Kaja Kamp, Camilla Pytlick og Trine Knudsen er klar til træning i den japanske hovedstad. Privatfoto: Pether Krautmeyer/TTH Holstebro
En del af TTH Holstebro-truppen er taget til Japan for at forberede det japanske landshold til VM, men også for selv at få noget med hjem i bagagen. Japanernes hurtige fødder, et fantastisk idrætscenter og omgivelserne i storslåede Tokyo har skabt en træningsuge, som holdet sent vil glemme.
Annonce

Tokyo: En uge med alt betalt på et topmoderne træningscenter mod nogle rigtig dygtige håndboldspillere.

Når det så samtidig er i en af verdens mest pulserende storbyer, har man formentlig et tilbud, som alle håndboldspillere har svært ved at sige nej til.

Det tog da heller ikke lang tid for Pether Krautmeyer, at sige ja tak, da han blev spurgt om han ikke ville tage nogle TTH-spillere med til Japan for at være træningspartnere med det japanske landshold.

- Det er rigtig gavnligt for os på banen, da vi møder nogle rigtig hurtige og fintestærke spillere, som vi har haft det svært med i denne sæson. Samtidigt er det et fantastisk træningscenter, hvor alle OL-deltagerne holder til og en fantastisk by, siger Pether Krautmeyer, som har fået selskab af Nikoline Lundgreen, Ilda Kepic, Camilla Pytlick, Trine Knudsen, Kaja Kamp, Lærke Christensen og Andrea West Bendtsen.

Kontakten mellem TTH Holstebro og det japanske landshold går langt tilbage. Parterne har jævnligt været i kontakt med hinanden gennem årene, og da den japanske landstræner, Ulrik Kirkely, havde brug for noget europæisk modstand og TTH Holstebro ikke havde nogle kampe før slutningen af december, så var det et oplagt match.

- Vi har fået et rigtigt godt samarbejde med det japanske forbund, og det kan jo være, at vi på et tidspunkt kan tage hele holdet med herover for at træne, siger Pether Krautmeyer.

Det japanske håndboldforbund står for hele rejsen. Flybilletterne koster 10.000-12.000 kroner per spiller, og så bliver der derudover betalt for opholdet i det topmoderne japanske idrætscenter "National Training Center".

Udover håndboldtræningen er der også tid til at udforske Tokyo. Her er spillerne ude at spise med de japanske spillere. Privatfoto: Pether Krautmeyer/TTH Holstebro
Annonce

Højt niveau

Det japanske kvindelandshold tilhører ikke den absolutte verdenselite, men holdet har tidligere præsteret nogle flotte resultater til slutrunderne. Senest til VM i 2017, hvor de fik et knebent nederlag til Holland, som vandt efter forlænget spilletid.

Derfor var de daglige træninger også en stor mundfuld for TTH Holstebro-spillerne, som lige skulle finde sig selv efter at være ramt af lidt jetlag de første par dage. Mandagens træning viste dog, at TTH fint kan matche japanerne.

- Det er med til at give selvtillid til spillerne, at vi har en daglig træning, hvor spillerne viser, at de sagtens kan være med, siger Pether Krautmeyer.

Udover den daglige håndboldtræning, så har der også været tid til lidt sightseeing for TTH-holdet. De har været på en rundvisning i Tokyo og i de kommende dage, skal de også på en udflugt i og omkring den japanske hovedstad. De har også været ude at spise med de japanske værter.

TTH Holstebro er i Tokyo indtil torsdag, hvor turen går hjem til det nordvestjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce