Annonce
TTH Damer

Et japansk tilbud som TTH ikke kunne afslå

Fra venstre: Andrea West Bendtsen, Lærke Christensen, Nikoline Lundgreen, Ilda Kepic, Kaja Kamp, Camilla Pytlick og Trine Knudsen er klar til træning i den japanske hovedstad. Privatfoto: Pether Krautmeyer/TTH Holstebro
En del af TTH Holstebro-truppen er taget til Japan for at forberede det japanske landshold til VM, men også for selv at få noget med hjem i bagagen. Japanernes hurtige fødder, et fantastisk idrætscenter og omgivelserne i storslåede Tokyo har skabt en træningsuge, som holdet sent vil glemme.

Tokyo: En uge med alt betalt på et topmoderne træningscenter mod nogle rigtig dygtige håndboldspillere.

Når det så samtidig er i en af verdens mest pulserende storbyer, har man formentlig et tilbud, som alle håndboldspillere har svært ved at sige nej til.

Det tog da heller ikke lang tid for Pether Krautmeyer, at sige ja tak, da han blev spurgt om han ikke ville tage nogle TTH-spillere med til Japan for at være træningspartnere med det japanske landshold.

- Det er rigtig gavnligt for os på banen, da vi møder nogle rigtig hurtige og fintestærke spillere, som vi har haft det svært med i denne sæson. Samtidigt er det et fantastisk træningscenter, hvor alle OL-deltagerne holder til og en fantastisk by, siger Pether Krautmeyer, som har fået selskab af Nikoline Lundgreen, Ilda Kepic, Camilla Pytlick, Trine Knudsen, Kaja Kamp, Lærke Christensen og Andrea West Bendtsen.

Kontakten mellem TTH Holstebro og det japanske landshold går langt tilbage. Parterne har jævnligt været i kontakt med hinanden gennem årene, og da den japanske landstræner, Ulrik Kirkely, havde brug for noget europæisk modstand og TTH Holstebro ikke havde nogle kampe før slutningen af december, så var det et oplagt match.

- Vi har fået et rigtigt godt samarbejde med det japanske forbund, og det kan jo være, at vi på et tidspunkt kan tage hele holdet med herover for at træne, siger Pether Krautmeyer.

Det japanske håndboldforbund står for hele rejsen. Flybilletterne koster 10.000-12.000 kroner per spiller, og så bliver der derudover betalt for opholdet i det topmoderne japanske idrætscenter "National Training Center".

Annonce
Udover håndboldtræningen er der også tid til at udforske Tokyo. Her er spillerne ude at spise med de japanske spillere. Privatfoto: Pether Krautmeyer/TTH Holstebro

Højt niveau

Det japanske kvindelandshold tilhører ikke den absolutte verdenselite, men holdet har tidligere præsteret nogle flotte resultater til slutrunderne. Senest til VM i 2017, hvor de fik et knebent nederlag til Holland, som vandt efter forlænget spilletid.

Derfor var de daglige træninger også en stor mundfuld for TTH Holstebro-spillerne, som lige skulle finde sig selv efter at være ramt af lidt jetlag de første par dage. Mandagens træning viste dog, at TTH fint kan matche japanerne.

- Det er med til at give selvtillid til spillerne, at vi har en daglig træning, hvor spillerne viser, at de sagtens kan være med, siger Pether Krautmeyer.

Udover den daglige håndboldtræning, så har der også været tid til lidt sightseeing for TTH-holdet. De har været på en rundvisning i Tokyo og i de kommende dage, skal de også på en udflugt i og omkring den japanske hovedstad. De har også været ude at spise med de japanske værter.

TTH Holstebro er i Tokyo indtil torsdag, hvor turen går hjem til det nordvestjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce