Annonce
Mærkedage

Et hik gav ham det store gennembrud

Robert Hansen har de seneste år slået sin folder på den danske musicalscene, hvor han blandt andet har haft roller i Flashdance og Dirty Dancing. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Skuespiller Robert Hansen slog som 20-årig igennem i ungdomsfilmen "Kærlighed ved første hik", som har præget hans liv på godt og ondt. Lørdag fylder han 40.

40 år: Som teenager havde Robert Hansen mere end almindeligt svært ved at sidde stille i skolen.

Så da hans mormor læste i avisen, at et filmhold søgte en rigtig vildbasse til en ny dansk familiefilm, tænkte hun straks på sit barnebarn.

Sådan gik det til, at Robert Hansen, som lørdag den 5. oktober fylder 40 år, fik en hovedrolle i filmen "Vildbassen", da han var 15 år.

Filmen introducerede ham til skuespillet og ikke mindst til kollegaen Sofie Lassen-Kahlke, som han senere kom til at spille sammen med, da de indtog rollerne som Anja og Viktor i det store biografhit "Kærlighed ved første hik" fra 1999.

Ungdomsfilmen blev Robert Hansens store gennembrud.

Fra den ene dag til den anden kunne han ikke længere gå på gaden uden at blive genkendt, og det var voldsomt for en 20-årig fyr, som i virkeligheden var ret genert.

- Set i bakspejlet ville jeg gerne have haft lidt mere i rygsækken til at kapere den voldsomme eksponering. Det var vildt, siger han.

I årene efter "Kærlighed ved første hik" og de to efterfølgende Anja og Viktor-film fra 2001 og 2003, havde Robert Hansen da også til tider svært ved at finde sig til rette.

Hans liv var i perioder præget af alkohol- og kokainmisbrug, som sendte ham på forsiden af landets aviser. Det fortryder han i dag.

- Jeg føler, at jeg er gået ned ad rigtig mange forkerte veje i mit liv, og det har virkelig været svært at få det ind under huden og lære af det, men det føler jeg, at jeg har nu.

- I dag kan jeg godt gå ned og hygge mig på en bar, men jeg ved præcis, hvornår jeg skal sige "tak for i aften". Det har været en vigtig lære for mig, siger han.

Efter de turbulente år oplevede Robert Hansen et vendepunkt i 2007, da han sammen med den professionelle danser Marianne Eihilt vandt årets "Vild med dans" og fik medvind i medierne.

Siden har han medvirket i en lang række film- og tv-serier og har desuden haft roller i musicals som "Flashdance", "Dirty Dancing" og "Kærlighed ved første hik".

De seneste år har dog også været præget af to svære sygdomsforløb for Robert Hansen, som i 2015 gennemgik en større hjerteoperation og i 2017 blev ramt af en hjerneblødning.

Når han har formået at komme igennem de mange svære perioder i sit liv, skyldes det især, at han er far til sønnen Herman på syv år.

- Når min søn en dag bliver lidt større, vil jeg fortælle ham, hvor stor en betydning han har haft for, at jeg gang på gang har rejst mig. Det har været for ham, siger Robert Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Her er Holstebros nye skolechef

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce