Annonce
Debat

Et godt liv for pårørende er værd at kæmpe for

Mads Engholm. Foto: Helga Theilgaard

Læserbrev: Regeringen har meldt ud, at 2021 bliver året, hvor Folketinget vedtager en langsigtet plan for, hvordan vi får en bedre psykiatri. Og det er der virkelig brug for.

Antallet af børn, unge og voksne, der rammes af psykisk sygdom, stiger voldsomt. Alvorligt syge udskrives fra psykiatriske afdelinger, fordi der ikke er nok sengepladser. Alt for mange mennesker med psykisk sygdom lever et ensomt liv som socialt udsat og dør for tidligt. Og i pårørendeforeningen Bedre Psykiatri ser vi forældre til børn med angst og depression gå ned med stress i kampen for at få livet til at hænge sammen.

For mange pårørende bliver presset større, end de kan bære. Midt i frustrationerne og sorgen har de brug for en støtte og et fællesskab at kæmpe sammen med. Det finder de i Bedre Psykiatri. Vores tilbud om rådgivning, samtalegrupper og bisiddere er med til at give de hårdt prøvede pårørende den støtte, de har behov for - også når livet ser aller sortest ud.

Annonce


Hjælp os med at fastholde et venligt, men bestemt pres på politikerne, når de afgørende valg skal træffes i 2021.

Mads Engholm, landsformand, Bedre Psykiatri


Som formand for Bedre Psykiatri tror jeg på, at det er værd at kæmpe for en psykiatri, hvor man kan leve et godt liv som pårørende. Og hvor man som syg kan regne med at få den behandling og den hjælp, man behøver.

Her bliver ti-årsplanen for psykiatrien en helt afgørende kamp. Samtidig har vi næste år valg til kommunalbestyrelserne og regionsrådene, som beslutter, hvilken støtte og behandling, man kan få, der hvor man bor.

Så hvis du er enig i, at patienter og pårørende i psykiatrien fortjener bedre vilkår, så hjælp os med at fastholde et venligt, men bestemt pres på politikerne, når de afgørende valg skal træffes i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce