Annonce
TTH Damer

Et forløsende point og en uafgjort håneret hos familien Bendtsen

Andrea West Bendtsen var målfarlig på sin tidligere hjemmebane, hvor hun blev delt topscorer. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro spillede fredag aften uafgjort mod Silkeborg/Voel. En uafgjort, som på mange måder føltes som en sejr, og så var kampen meget speciel for en af de nye spillere.

Silkeborg: Andrea West Bendtsen har brugt helt vildt mange timer i Jysk Arena.

Hun har spillet i klubben, lige siden hun var barn og hun kender stort set alle folk i og omkring klubben. Hendes far, Stig Bendtsen, er endda arrangementsansvarlig, når Silkeborg/Voel spiller på hjemmebane.

- Jeg spurgte ham faktisk inden kampen, hvad han ville være tilfreds med. Om det var, at Silkeborg/Voel vandt med en enkelt, og jeg lavede 15 mål eller hvordan, men jeg tror sagtens, at han kan leve med en uafgjort lige i dag, siger Andrea West Bendtsen, som kom til TTH Holstebro inden denne sæson, og som spillede en solid kamp og lavede fem mål.

Det blev aldrig aktuelt, at TTH Holstebro skulle tabe stort til Silkeborg/Voel. Det spillede holdet ganske enkelt for godt til. Kampen bølgede frem og tilbage, og TTH Holstebro havde endda chancen for at få de to point til sidst, men Trine Knudsen ramte stolpen i sidste sekund efter en presset afslutning.

At TTH Holstebro havde muligheden for at vinde skyldtes noget så gammeldags som knofedt og hårdt arbejde.

- Vi fandt tilbage til den måde, som vi skal spille på. Vi arbejdede stenhårdt og tog fat. Vi skal ikke spille flot håndbold, vi skal arbejde og slide for det, siger cheftræner Pether Krautmeyer, som var særdeles tilfreds med sit holds indsats.

Annonce

Kampen i tal

Silkeborg/Voel - TTH Holstebro 26-26 (11-14)

HTH-ligaen, damer

Mål, SIL: Jane Schumacher 7, Rikke Iversen 5, Sofie Bæk 5, Helene Kindberg 4, Lea Hansen 2, Hege Wahlquist 1, Mathilde Kristensen 1, Emilie Ytting 1.

Mål, TTH: Trine Knudsen 5, Camilla Pytlick 5, Andrea West Bendtsen 5, Emilie Bastrup Bertelsen 3, Lærke Christensen 3, Kaja Kamp 2, Sofie Østergaard 2, Maria Mose Vestergaard 1.

Stillinger undervejs: 2-2, 4-5, 7-8, 9-8, 11-11, 11-14, 14-16, 18-19, 20-21, 23-21, 24-23, 26-26.

Udvisninger: SIL 3, TTH 3.

Tilskuere: 1054 i Jysk Arena.

Opadgående kurve

Det har han også god grund til at være, for de lovende takter som TTH Holstebro viste i størstedelen af kampen mod Herning-Ikast, blev ført videre fredag aften.

Det var endda på en svær udebane, for Silkeborg/Voel har været rigtig godt kørende i den seneste periode, hvor de, inden fredagens kamp, havde vundet fire ud af fem kampe.

- Vi er i en opadgående kurve lige nu. Jeg synes, at vi er gode til at tage det positive med fra kamp til kamp, og jeg synes også, at jeg selv er ved at falde mere og mere ind på holdet, siger Andrea West Bendtsen, som erkender, at det har været meget specielt at spille på sin tidligere hjemmebane op til kampen, men at det ret hurtigt blev glemt, da først kampen var i gang.

Sejr på vej

Den opadgående kurve kan dog ikke ændre på, at TTH Holstebro stadig ikke har noteret sig for en sejr i denne sæson. Det er dog ikke noget, som fylder det store i TTH-lejren.

- Det er jeg slet ikke bekymret for. Den skal nok komme, men vi skal samtidig være fuldt ud bevidst om, at der ikke er noget, der kommer af sig selv. Det kræver den samme indsats, som vi leverede i denne kamp, siger Pether Krautmeyer.

Han måtte undvære Mathilde Hylleberg, som var blevet syg, og Caroline Svarre som havde vrikket rundt på foden. Sidstnævnte sidder formentlig ude i en længere periode.

Andrea West Bendtsen erkender, at den manglende sejr fylder lidt i baghovedet, men hun er helt på linje med sin cheftræner.

- Hvis vi holder det her niveau, så kommer den snart, og vi føler slet ikke, at vi er i krise. Det her var på mange måder en sejr for os, siger Andrea West Bendtsen.

TTH Holstebro har, på papiret, en stor mulighed for at få sæsonens første sejr, når holdet på tirsdag får besøg af Skanderborg. En kamp, som spilles i Struer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

Erhverv

Bankchef skifter til byggefirma

Annonce