Annonce
Holstebro

Et døgn efter efterskole åbnede igen: 14 elever sendt hjem i isolation

- Vi havde lige glædet os til at kunne skabe vores egen boble her på efterskolen, så det her vælter det lidt. Men eleverne har taget det pænt, siger Anders Boll Mikkelsen, forstander på Staby Efterskole. Genrefoto: Morten Stricker
En elev er testet positiv ved første covid-19 test på efterskole. "Det skyldes ikke, at vi har været uforsigtige, siger forstander.

Staby: Alle 191 elever og lærere havde glædet sig til at være sammen igen.

Men glæden blev kort.

For allerede ved den første lyntest, foretaget af Falck på Staby Efterskole tirsdag, blev der påvist smitte hos én elev. Både eleven og de 13 elever, hun har været i nærkontakt med, er sendt hjem i selvisolation og til pcr-test.

- Det er da lidt hårdt. Vi har kun været her et døgn, og så starter vi ud med at skulle sende nogle elever hjem. Det er vi kede af - på vegne af de berørte elever, men også fordi vi rigtig gerne vil vise overfor hele Danmark, at det kan lade sig gøre at holde efterskolerne åbne og skabe vores egen boble, siger forstander Anders Boll Mikkelsen.

Annonce

Alle var testet

Han understreger, at smittetilfældet ikke skyldes, at man har været uforsigtig på skolen. Alle regler om afstand, håndhygiejne, små grupper og test er blevet overholdt.

- Alle elever, der mødte ind, var blevet testet i weekenden og havde et negativt testsvar, der ikke var mere end 72 timer gammelt, men den pågældende elev kan have været i kontakt med smitte fredag, som så først slår ud på testen tirsdag, siger forstanderen.

En anden mulighed er, at der er tale om et falsk positivt prøvesvar.

- Det håber jeg, for så kan vi afblæse det hele og få eleverne tilbage på skolen, siger Anders Boll Mikkelsen.

Annonce

Held og uheld

Men skolen har ikke turdet tage nogen som helst chancer og reagerede derfor prompte og sendte de 14 elever hjem med det samme.

- I foråret og efteråret var vi heldige og havde ingen smittetilfælde. Nu er vi uheldige, konstaterer Anders Boll Mikkelsen.

De øvrige elever bliver på efterskolen, som det har været planen hele tiden, netop i forsøget på at skabe en boble på skolen.

- Vi kan ikke holde for, at der kan bringes smitte med ind, så det her er også en løftet pegefinger til alle om, at vi skal være gode til at overholde restriktionerne i samfundet, siger forstander Anders Boll Mikkelsen fra Staby Efterskole.

Skolens elever opfordres til at være så meget som muligt på skolen.

De første to uger vil Falck forestå de to ugentlige test af elever og personale. Herefter går man over til selvtest, hvor eleverne selv udfører testen under overvågning af personalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce