Annonce
Vinderup

Et år efter: Sevels mobilscene triller fortsat derudaf

I Sevel er man fortsat godt tilfreds med den mobilscene, som sidste år blev købt for 238.000 kroner med støtte fra Nordea- og Færch-fonden, Holstebro Kommune og to lokale banker. Arkivfoto
Der har ikke været mange udfordringer med Sevels mobilscene i det år, byen har haft den. Frivillige knokler, så scenen gang på gang bliver stillet korrekt op.

Sevel: I foråret sidste år tog en række frivillige initiativ til at samle ind til en såkaldt mobilscene - en scene, der kunne pakkes ned, flyttes rundt, og potentielt lejes ud til arrangementer i hele kommunen. Overskuddet skulle så gå til borgerforeningen i Sevel. Og nu - et år senere - er der stadig opbakning fra de frivillige, når scenen skal stilles op.

- Erfaringerne har været gode. Vi skal stille den op i Holstebro den kommende weekend på Store Torv, og ugen efter har vi et arrangement i Sevel. Når det er overstået, har vi haft den ude seks gange i år, siger Poul Krag, koordinator for sceneudlejningen.

Scenen har indtil videre både været til Open By Night og Kyllingefestival i Vinderup. Hver gang har en gruppe frivillige hjulpet til med at stille op. Scenen er gratis at låne for byens borgere, men byer udefra betaler et mindre beløb for at låne den.

Poul Krag er fint tilfreds med det nuværende niveau af udlåninger:

- Hvis vi kan køre den ud 5-7 gange årligt, så er det fint. Det giver lidt håndører til borgerforeningen, og så kører vi heller ikke trætte i det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce