Annonce
Struer

Et år efter konkursen: Her bygger de ny butik til din købmand

Så skete det. Lørdag formiddag kom der gang i byggeriet af en ny købmandsbutik i Hjerm. Foto: Erling Simonsen
I løbet af et år har Hjerm-borgerne samlet 3,3 millioner kroner ind til byggeriet af en ny og meget større butik til en ny købmand i byen. Et byggeri, som blev sat i gang lørdag formiddag klokken 11.
Annonce

Hjerm: I løbet af december bredte der sig en vis usikkerhed blandt de mange bidragsydere til en ny købmandsbutik i Struer.

- Vi har i alt 528 anpartshavere, fortæller bestyrelsesformanden i anpartsselskabet Hjerm Butikshus ApS, Jens Ove Andreassen, og da nyhedsstrømmen fra bestyrelsen i Hjerm Butikshus ApS tørrede ud, spredte der sig en vis bekymring for, at processen var gået i stå, og at der var problemer med at få projektet gennemført.

Men det var udelukkende på grund af travlhed med at få de sidste brikker på plads med køb af grunden og de officielle tilladelser til at gå i gang fra Struer Kommune.

Så lørdag formiddag kunne alle ånde lettet op og følge, hvordan murerfirmaet Jens Vinderslev A/S rykkede ind og fik sat gang i byggeriet.

- Det er næsten lidt uvirkelig, fortæller Jens Ove Andreassen.

Annonce

Min Købmand

Men lige godt et år efter, at den tidligere købmand i byen blev revet med i faldet, da Sparkøbmanden fra Døesvej i Holstebro måtte erklære sine butikker i både Holstebro, Hjerm og Nørre Felding konkurs, begynder en ny og meget større butik i Hjerm nu at tage form.

- Vi bygger med opbakning fra Dagrofa, og butikken får en størrelse, så det berettiger, at det kunne blive en Superspar, fortæller Jens Ove Andreassen.

Ifølge Dagrofa vil der med opbakning fra borgerne i Hjerm og nærmeste omegn være grundlag for at drive en butik med en omsætning på 16 millioner kroner om året.


Vi bygger med opbakning fra Dagrofa, og butikken får en størrelse, så det berettiger, at det kunne blive en Superspar.

Jens Ove Andreassen, formand, Hjerm Butikshus ApS, Hjerm


- Det svarer vel til, at en husstand som min egen skal bruge cirka 3000 kroner i butikken om måneden, forklarer Jens Ove Andreassen.

Desuden vil der blive bygget tankanlæg, hvor selskabet Go´on forventer at kunne sælge cirka 800.000 liter diesel og benzin om året.

- Men vi har valgt, at det skal være en Min Købmand, fortæller Jens Ove Andreasssen.

- Her vil købmanden få lidt større handlefrihed. Den nye købmand i Hjerm bliver ikke bundet op på at køre med på alle de mange kampagner i Superspar over hele landet, forklarer han.

Desuden er afgiften til Dagrofa lidt mindre i butikkerne under navnet Min Købmand.

Annonce

Åbner til august

- Så der var mange fordele, mener Jens Ove Andreassen idet han sammen med en samlet bestyrelse for Hjerm Butikshus ApS kan glæde sig over at se byggeriet gå i gang sammen med alle de mange anpartshavere, som har skudt de første 3,3 millioner kroner i projektet.

Der ud over er der nu optaget et kreditforeningslån på 3,7 millioner kroner, som skal afdrages over de kommende 20 år med en rente på 0,5 procent.

Resten af de i alt cirka 11 millioner kroner, som bliver brugt på byggeriet, skal hentes hjem via banklån og bidrag fra fonde og ikke mindst et bidrag fra LAG.

Efter den oprindelige plan, var det meningen, at butikken skulle åbne op til sommerferien.

Dagrofa, som også vil hjælpe Hjerm-borgerne med at finde den rette købmand, der vil betale huslejen og stå for driften af butikken, anbefaler nu at bestyrelsen og den kommende købmand venter med at åbne den nye butik til starten af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce