Annonce
Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

2019 har været den bedste sæson nogensinde for Esmark Feriehusudlejning, fortæller direktør Thomas Sørensen. Foto: Esmark
Feriehusudlejningen har sat ny rekord for Esmark, som også forventer travlhed næste år.

SØNDERVIG: ”Sommeren er forbi nu, og den nærmest fløj afsted”.

Ja, hvis man hører nogen gå og nynne C. V. Jørgensens fantastiske sang i Søndervig, så kunne det altså godt være direktør for Esmark Feriehusudlejning Thomas Sørensen.

Adspurgt om, hvordan 2019 er gået, lyder svaret kort og godt:

- Bedste nogensinde!

Esmark oplevede en stigning på et par procent sammenlignet med 2018, så der har været godt fyldt op i de knap 2600 ferieboliger.

Annonce

Vejret ikke vigtigt

Sommervejret var ellers ikke så spændende i 2019, men det betyder egentlig ikke så meget, for naturen ved Vestkysten er jo dejlig, uanset om det er varmt eller overskyet og blæsende.

- De tyske turister er ikke så vejrafhængige, når de planlægger ferie, så vi ligger faktisk langt foran sidste år i forhåndsbookinger, fortæller Thomas Sørensen.

For at ruste sig til den stigende vestkystturisme har Esmark især arbejdet på de interne linjer i år:

- Vi har haft stort fokus på rekruttering og onboarding af personale, udvikling og fastholdelse af medarbejderne, siger Thomas Sørensen.

Et af de nyeste tiltag er en udvidelse af direktionen med Thomas Christiansen, som netop er tiltrådt som salgs- og marketingdirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce