Annonce
Sport

Esbjerg-spiller er i chok over katastrofalt nederlag

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Esbjerg smed søndag en sejr mod Sønderjyske sent i kampen. Det er katastrofalt for holdet, mener Jeppe Brinch.

Esbjergs midterforsvarer Jeppe Brinch var chokeret over den måde, holdet på omkring fem minutter smed sejren væk, da Esbjerg søndag tabte 1-2 til Sønderjyske.

- Det var en katastrofe. Jeg er chokeret over, hvordan vi smed det hele væk. Vi havde hele kampen under kontrol, vi spillede en fin første halvleg, og så ved jeg ikke, hvad vi lavede i anden halvleg, siger han.

Esbjerg bragte sig tidligt foran, og længe så det ud til, at holdet ville få tre vigtige point.

Men med lidt over ti minutter tilbage af kampen udlignede Sønderjyske og kort efter scorede Sønderjyske så sejrsmålet på et straffespark.

Hvis Esbjerg havde vundet, havde holdet lukket hullet op til de øvrige hold i nedrykningsstriden.

Men efter nederlaget har Esbjerg ni point op til Sønderjyske på 11.-pladsen, hvor hullet med en sejr havde været på tre point.

Derfor ser Esbjergs situation en del værre ud nu, mener Jeppe Brinch.

- Den er lige blevet mere kritisk. Vi kan alle se tabellen, og hvor meget en sejr ville have gjort. Nu må vi arbejde endnu hårdere, siger han.

Esbjergs cheftræner, Lars Olsen, mener også, at nederlaget forværrede Esbjergs situation markant.

- Det gør en stor forskel. Det var en grim kamp set med vores øjne. Det lå længe til at gå som håbet, men nu er der ni point op på grund af et unødvendigt nederlag.

- Vi kan kun takke os selv for det, siger han.

Lars Olsen mener, at Esbjergs situation gør, at holdet nu skal fokusere på at undgå sidstepladsen i nedrykningspuljen, så Esbjerg kan spille en playoffkamp om at undgå nedrykning.

- Resultatet betyder, at vi skal sørge for ikke at ende på en af de to nederste pladser. Som det ser ud nu, skal vi gå efter at komme til at spille kampen om at undgå den tredje nedrykningsplads, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce