Annonce
Sport

Eriksen spår Hareide stort job - og så er der en avisside om hurling

Christian Eriksen var ikke i tvivl om, at Åge Hareide kan få en ny stor arbejdsplads efter sommeren 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)

Christian Eriksen blev af en norsk reporter spurgt, hvad der kunne ligge af opgaver til landstræner Åge Hareide, når hans kontrakt med DBU udløber til sommer. - Det er op til Åge, hvad han vil. Man kan se på, hvad han har gjort for os og så vil han helt sikkert få et stort job et andet sted.

Kasper Schmeichel blev igen spurgt til baneforholdene, som er bedre på Aviva Stadium end i Parken. - En god bane er godt for fodbolden. Og nu har jeg ikke været på Aviva endnu, men den kan ikke være værre end Parken var i fredags mod Gibraltar, tilføjede Leicester-keeperen.

TV2's reporter Patrik Strodl Petersen måtte flere gange under sit arbejde i Dublin undskylde for en manglende stemme, der var mistet et eller andet sted under kampen mod Gibraltar. Måske lykkedes det for Kvægtorvets dygtige folk at klippe ham helt ud af indslagene fra Dublin.

Irerne trænede en sidste gang før mødet med Danmark på fodboldforbundets baner ved National Sports Campus. Mens danskerne brokker sig over Parken, så er irerne i en helt anden liga. Træningsbanen har præcis de samme dimensioner og det samme type græs som nationalstadion Aviva Stadium, der meldes i glimrende forfatning. Kun mændenes og kvindernes fodboldlandshold træner på banen i løbet af et år på National Sports Campus.

Her har man netop også bygget en stor hal til rugby-spillerne, der kan spille syvmands-rugby i hallen. Sportsgrenen bliver olympisk disciplin og det er irerne sikkert svært tilfredse med. På det enorme anlæg i forstaden Abbotstown holder også udøverne af gælisk fodbold og hurling til. Det nationale svømmestadion findes her sammen med lokaler for irernes para-olympiske satsning.

The Sunday Times sportssektion bestod af fire siders rugby, tre sider fodbold, en side gælisk fodbold, en side hurling, næsten en side hestesport og et par B-historier om svømning, cykling og golf fra Ryder Cup. Men ikke meget håndbold.

De irske aviser gør meget ud af at fortælle, at det mandag er præcis ti år siden, at Frankrigs Thierry Henry brugte armen til at tæmme og fastholde bolden, så han kunne spille William Gallas helt fri til en scoring mod irerne på Stade de France, så franskmændene bookede VM-billetterne til Sydafrika på Irlands bekostning. Den havde VAR helt sikkert set. "Armed robbery", skrev Irish Independent dengang.

Ud over 5-1-nederlaget for to år siden har Danmark en gang tidligere også pillet irerne fra hinanden på en anden novemberdag i Dublin. Det var den 13. november 1985, da Danmark vandt 4-1. Frank Stapleton bragte Irland foran 1-0, men Preben Elkjær med to mål, Michael Laudrup og John Sivebæk med hver et scorede de danske mål. Sivebæk løb som en galophest 70 meter med bolden forbi en skov af grønklædte modspillere, indtil han ikke så anden mulighed end at score.

The Sunday Independent mener, at U21-landsholdets træner Stephen Kenny omgående skal overtage Mick McCarthys managerjob på det irske A-landshold, hvis Danmark og Schweiz mandag aften går videre til EM på irernes bekostning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce