Annonce
Mærkedage

Erik Gundersen slipper ofte en glædeståre

Erik Gundersen med VM-trofæet i speedway fra VM 1985. Han var ofte i direkte duel om titlen med danskeren Hans Nielsen, som også vandt tre VM-titler i firserne og en i halvfemserne. Palle Hedemann/Ritzau Scanpix
Speedwaylegenden Erik Gundersen fylder 8. oktober 60 år. Han bliver lettere rørt med alderen - særligt når han som talenttræner tager guld hjem til Danmark.
Annonce

60 år: Erik Gundersen, der i 1980'erne vandt tre individuelle VM-titler i speedway, kan godt lide at mærke sine følelser. Det ser han kun som noget positivt.

Speedwaylegenden fylder 60 år den 8. oktober, og han har i mange år været talenttræner for unge danske speedwaykørere. Det arbejde giver ham meget på det personlige plan.

- Det kan ramme mig meget, når jeg ser et ungt menneske lykkes efter at have kæmpet rigtig hårdt med nogle ting både på og uden for banen, siger Erik Gundersen.

- Jeg er blevet ramt et par gange i år, hvor jeg havde tårer i øjenkrogen og en klump i halsen, da det lykkedes os at slæbe medaljer hjem til Danmark, fortsætter han.

Han var selv ude for et skæbnesvangert styrt i England i 1989, som kostede karrieren og førligheden.

Han kan ikke bruge højre side af kroppen, og han er nødt til at lave øvelser hver dag for at holde sig i gang. Der hjælper det daglige arbejde med speedwaytalenterne.

- Jeg kan mærke, at det ikke bliver bedre med alderen, og jeg skal træne hårdt for at holde det ved lige. Mit arbejde i sporten gør, at jeg holder mig oven vande, siger Erik Gundersen.

Ud over speedway nyder Erik Gundersen at gå på jagt. Det har han gjort i mange år med gutterne, som han kalder dem.

Han bevæger sig normalt i et miljø med meget motorlarm. Derfor nydes stilheden i skovene både i Danmark og udlandet.

- Det giver en følelse af spænding, når man sidder mange timer uden at se noget. Man oplever mange ting i naturen, da man både sidder, når solen står op og går ned, fortæller han.

Styrtet, og det efterfølgende handicap, har ikke taget glæden eller optimismen ud af den tidligere speedway-stjerne. Han elsker sporten, og for ham er den helt unik.

- Selv om sporten tog noget fra mig, så gav den mig også meget. Så jeg er ikke bitter over det, der skete, siger Erik Gundersen.

Han vandt det individuelle VM i 1984, 1985, 1988.

Erik Gundersen bor i Tjæreborg lidt uden for Esbjerg sammen med sin kone, som han har en datter med.

Meget har ændret sig i speedway, siden Erik Gundersen selv sad på cyklen, men han elsker at præge de unge speedwaytalenter og hjælpe dem på rette vej i deres karriere. (Arkivfoto). Sportxpress/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce