Annonce
Holstebro

Erhvervsmanden, kronikeren og fitness-far: - Det kan ikke være rigtigt

Genåbningen af blandt andet fitnesscentre, biografer og skoler kan aflæses direkte på ventetiderne på testcentrene. Både torsdag og fredag stod folk i kø i en time til halvanden for at blive lyntestet her i Døesvejens Fritidscenter. Foto: Morten Munk Strægaard
Glem alt om lige hurtigt at smutte forbi et af Falcks lyntest-centre. Fredag formiddag sneg ventetiden sig op på 60-65 minutter.

Holstebro: Hun skulle bare lige over gaden og have taget den test. For første gang i halvandet år skal hun ud med et par veninder.

Men det blev ikke bare lige smutturen over gaden, til Falcks lyntestcenter i Døesvejens Fritidscenter; sådan fungerer det ikke - en fredag, midt formiddag, i store genåbningsuge hvor alle skal i fitnesscentret, i biograften, til badminton, til koncert og alt det andet, som har været forbudt i fem måneder.

Så her står Kristina Sønderby, i bare tæer og sandaler og hopfryser i en kø, der åler sig afsted ned langs boligblokkene i Asagården. En god halv time er hun om at nå Trivselshuset og Holstebros andet lyntest-center. Ind imellem må hun over at hvile på en bænk. Hun er kroniker og døjer med at holde til at stå op så længe ad gangen.

Annonce

- Jeg havde et par veninder, der tog over i aftes (torsdag) for at blive testet. Men de gik igen, fordi der var så lang kø, helt ud på parkeringspladsen, fortæller Kristina Sønderby.

Finder vi os i det?

Bagved ringer firmatelefonen igen. Det gør den en håndfuld gange, mens Svend Jensen utålmodigt rykker fremad på fliserne. Han er selvstændig, der er drøntravlt i firmaet, og han hader at spilde sin tid.

- Det kan ikke passe. Hvis Mette (Mette Frederiksen, red.) vil have, at vi skal testes, så må hun jo sørge for, at kapaciteten er der. Jeg forstår simpelthen ikke, at vi finder os i det her, siger Svend Jensen.

Lars Olsen skulle bruge et coronapas for at komme ned at træne - og havde fredag midt formiddag endnu ikke fået svar fra sin pcr-test, som han fik foretaget onsdag klokken 16. Derfor stillede han sig i kø igen - denne gang til en lyntest. Foto: Anette Lund Andersen

Den holdning er han ikke alene med. Blikkene under hatte og paraplyer, der skærmer for regnen, er utålmodige og flakkende - og på mobiltelefonerne tjekkes ventetider på andre testcentre. Vennerne advares om, at det her ikke er noget, de kan putte ind som et hurtigt svinkeærinde i arbejdstiden, uden chefen opdager det.


Vi kigger på at åbne flere nye lokationer i samarbejde med kommunerne helt generelt og i Holstebro. Og vi kigger på, om vi kan åbne flere spor og indsætte flere podere på de eksisterende testcentre.

Dennis Abildgaard Jørgensen, regionsdirektør, Falck Region Midt.


Lars Olsen burde egentligt slet ikke have behov for at stå i køen. Men det gør han, her tæt på klokken 10.00 fredag.

- Jeg skal ned og træne og fik taget en pcr-test onsdag klokken 16, men har ikke fået svar endnu. Jeg har ringet og rykket, og her sagde de, at jeg skulle være tålmodig, og at jeg ville få svar inden for 48 timer, fortæller Lars Olsen, der også har grund nummer to til at få en vatpind op i næseborene. Hans søn går på Sønderlandsskolen, der lige nu er ramt af et corona-udbrud, og hvor skolen opfodrer forældre og elever til at lade sig teste.

Indtil nu har køen her på byens andet lyntestcenter været begrænset. Men fredag blev alt vendt på hovedet. Klokken 13.13 var der halvanden times kø ved Trivselshuset i Trekanten, mens ventetiden i Døesvejens Fritidscenter var 1 time og 15 minutter. Foto: Anette Lund Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce