Annonce
Erhverv

Erhvervslivet: Lufthavnen er ingen livsnerve for os

Formanden for ErhvervsForum Holstebro og Holstebro Industri- og Håndværkerforening, Bjarne Sørensen, mener, at Holstebro Kommune kraftigt skal overveje, om man i fremtiden skal støtte lufthavnen i Karup med nye millioner af kroner. Foto: Johan Gadegaard
Formanden for Erhvervsforum Holstebro, Bjarne Sørensen, mener, at Holstebro Kommune meget kraftigt skal overveje om, det fortsat er værd skyde penge i Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Holstebro: Midtjyllands Lufthavn i Karup lider igen under dårlig økonomi.

De otte ejerkommuner skal igen til lommerne i 2020 og 2021. Der skal findes seks millioner kroner mere i begge år.

- 90 procent af brugerne er erhvervsfolk, og for dem er ruten en livsnerve.

Sådan lød det fra Holstebro-borgmester H.C. Østerby (S), da han kommenterede SF-politikeren Karsten Filsøs melding om, at lufthavnen i Karup er et bundløst hul. Borgmesteren havde en stor del af byrådet med på sin side.

Men nu er der overraskende støtte til Karsten Filsøs synspunkt fra erhvervslivet i Holstebro.

Formanden for det nystiftede Erhvervsforum Holstebro, Bjarne Sørensen, der også er formand for Holstebro Industri- og Håndværkerforening, er uenig med borgmesteren.

- Jeg kan ikke se, at lufthavnen er en livsnerve for erhvervslivet, når det ikke kan løbe rundt. Jeg tror, at afgangene er faldet for erhvervslivets andel. Livsnerven er nok nærmere for det politiske liv. Man skal ind i datarummet og finde ud af, hvad der sker i fremtiden, siger Bjarne Sørensen og fortsætter.

- Vi skal kigge kritisk på udviklingen. Hvis det nu ikke er bæredygtigt, som det ikke har været i mange år, hvor kommunerne bliver ved med at pøse penge i lufthavnen. Man skal kigge på, om det er det rigtige setup, man har. Jeg er 100 procent sikker på, at der er nogle af de store virksomheder, der har flyttet deres kontorer østpå, og det betyder, at de ikke længere har brug for lufthavnen. Den nye motorvej har også gjort det lettere at komme til København. Derfor skal man virkelig overveje, hvad det skal udvikle sig til, siger formanden.

Han ser gerne en større analyse af behovene for den lokale lufthavn.

- Det kan godt være, at beløbet til lufthavnen er en dråbe i havet, men i den økonomiske situation er det værd at overveje sammen med de andre kommuner, om lufthavnen skal opretholdes, eller om vi kan bruge pengene på noget andet. Tog og busser i vores landsdel er heller ikke noget at råbe hurra for, siger Bjarne Sørensen, der endnu ikke vil gå så langt, at det bedste helt er at lukke lufthavnen.

- Det er rart at have en lufthavn tæt på, men vi skal virkelig overveje, om pengene er brugt fornuftigt, siger Bjarne Sørensen.

Annonce

Overrasket borgmester

Meldingen om, at lufthavnen i Karup ikke er en livsnerve for det lokale erhvervsliv, kommer bag på borgmester H.C. Østerby, der også er formand for Midtjyllands Lufthavn.

- Bjarne Sørensens udmelding kommer noget bag på mig. Jeg kan ikke genkende det billede, han kommer med. Jeg taler med rigtig mange erhvervsfolk, der bruger lufthavnen flere gange om ugen. De kan ikke forestille sig at undvære den, siger Holstebro-borgmesteren, der fastholder, at lufthavnen i Karup er meget afgørende for infrastrukturen i Nordvestjylland.

- Det er kun med flyet, at det er muligt at være i København til møde klokken 10.00 og tilbage til et møde i Holstebro klokken 15. Det er umuligt med tog og bus, siger borgmesteren.

Han understreger, at opgørelserne fra lufthavnen viser, at det er 90 procent af brugerne kommer fra erhvervslivet og uddannelsessektoren. Desuden finder han det meget vigtigt, at det nyetablerede Erhvervsforum bliver et mødested, hvor kommune og erhvervsliv kan drøfte aktuelle sager i forbindelse med erhvervslivet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Sport

Fahn blev jysk mester uden kamp

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce