Annonce
Holstebro

Erhvervslivet får nyt talerør

Med udgangen af november indkaldes der til stiftende generalforsamling for et nyt erhvervstalerør i Holstebro. Det bliver mindre autonomt end det foregående og får økonomisk støtte fra kommunen. Arkivfoto

ErhvervsForum Holstebro har smidt håndklædet i ringen. I 2015 gjorde Nordvestjysk Erhvervsråd det samme. Nu gøres der et nyt forsøg på at samle hele Holstebros erhvervsliv.

Annonce

Holstebro: Igennem flere år har Holstebro kæmpet med at skabt et samlende og slagkraftigt talerør for erhvervslivet i Holstebro Kommune, uden at det er lykkedes.

Nu gøres et nyt forsøg, og det bliver mindre autonomt end det gamle ErhvervsForum Holstebro, som hverken havde direktør, bestyrelse eller medlemmer, og som indstillede alle aktiviteter i sommers efter knapt tre år. Det foregående, Nordvestjysk Erhvervsråd nedlagde sig selv i 2015, fordi Holstebro, Struer og Lemvig kommuner ikke kunne blive enige.

- Det gamle ErhvervsForum var et lidt løst grundlag, hvor man kunne komme og gå. Vi har en anden tilgang, så man bliver forpligtet på en anden måde. Det giver en mere professionel tilgang i forhold til at være sparringspartner og gå i clinch med kommunen, men også i forhold til at udføre lobby-arbejde regionalt og nationalt, forklarer Bjarne Sørensen, formand for Holstebro Industri- & Håndværkerforening, der har sat sig i front for projektet.

Det nye erhvervstalerør vil få repræsentantskab og bestyrelse og er tænkt som en medlemsbaseret forening, der skal være paraplyorganisation for eksisterende foreninger, organisationer og enkeltvirksomheder. Det får to hovedopgaver - erhvervsudvikling og tiltrækning af nye uddannelser. Arbejdet kommer til at foregå i task force-grupper, der kun får begrænset levetid, så længe det er relevant.

Annonce

Kommunen kommer med halvdelen af pengene

Holstebro Kommune har givet positivt tilsagn om at støtte økonomisk i forholdet 1:1. Det vil sige, den lægger det samme beløb som Industri- & Håndværkerforeningen, Handelsstandsforeningen, Holstebro Struer Landboforening, DI og LO lægger til sammen.

Hvorfor skal kommunen putte penge i det?

- Som borgmester har jeg brug for i politiske sammenhænge, at jeg har et erhvervsliv, der bakker op, og vi for eksempel i fællesskab kan sende et skriv til en minister. Jeg har manglet dét talerør, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Annonce

Lavt kontingent lig med mangfoldighed

Også blandt de erhvervsledere, der deltog i Industri- & Håndværkerforeningens årlige generalforsamling torsdag aften var der opbakning. Administrerende direktør for BM Silo, Dorte Martinsen, har været med til at stifte både Norvestjysk Erhvervsråd og ErhvervsForum Holstebro.

- Jeg stemte meget for de nye rammer dengang i 2015, men når man laver noget, der er meget fleksibelt med vandrende arbejdsgrupper, så er faren jo, at man kan tabe energien. Så jeg tænker, at det er der, vi er nu, og jeg ser det nye ErhvervsForum som et kompromis. Derfor tænker jeg, at det er godt, siger Dorte Martinsen og peger på vigtigheden af mangfoldighed. Hvis man vil have både store industrivirksomheder samt små og mellemstore virksomheder med forudsætter det et beskedent kontingent.

Industri- & Håndværkerforeningen regner med at kunne indkalde til stiftende generalforsamling ultimo november.

Tidligere forsøg på at samle hele erhvervslivet er slået fejl. Hvorfor skulle det lykkes nu?

- Måske er Holstebro lidt mere moden til det nu. Det er i hvert fald det, jeg hører på vandrørene, siger formanden for Industri- & Håndværkerforeningen, Bjarne Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce