Annonce
Erhverv

Erhvervslivet: Et fantastisk show for os

Kronprins Frederik gør klar til at hilse på de danske virksomheder, der er mødt frem til erhvervsfremstødet i Seoul. Han ledsages af Dansk Industris direktør Thomas Bustrup. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Fremstød: Det handler om eksportkroner og danske arbejdspladser, når kronprinsparret turnerer rundt i et hektisk program i Sydkorea.

Det lægger erhvervslivet ikke skjul på, og derfor var næsten 50 danske virksomheder med på det store officielle besøg, som hen over tre dage blev gennemført i landets hovedstad Seoul.

- Det er et stort og veludviklet marked med mange mennesker og med et velstandsniveau, der minder om det, vi har i Danmark. De efterspørger mange af de samme løsninger og produkter, som vi har, siger Thomas Bustrup, direktør i Dansk Industri.

Erhvervsorganisationen har været med til at planlægge de mange aktiviteter, der følger med besøget. Kronprinsparret stiller sig til rådighed, og så handler det bare om, at flest mulige koreanere oplever at være i samme rum som de kongelige gæster fra det fjerne Danmark.

- I bund og grund bruger vi sådan et officielt besøg til at kreere så mange platforme som muligt, hvor virksomhederne kan mødes med nye eller eksisterende partnere. Det kræver hårdt arbejde og at de får inviteret de rigtige mennesker til at komme til vores arrangementer, siger Thomas Bustrup.

Han mener ikke, at man kan overvurdere betydningen af den kongelige deltagelse.

- For en virksomhed, der allerede er til stede på det koreanske marked, betyder det meget for koreanerne at se, at den danske virksomhed er en del af en officiel erhvervsdelegation fra Danmark. Vi tager tit af sted uden at have så fine deltagere, som kronprinsparret er, men for koreanerne har det en kæmpestor betydning, at de er med, siger Thomas Bustrup.

Alle rejser sig, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til den store festmiddag, hvor danske virksomheder har inviteret koreanske forretningsforbindelser med. En fest, som ingen melder afbud til. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Gæster med til fest

Sådan ser møbelfabrikanten Knud Erik Hansen fra den fynske designvirksomhed Carl Hansen & Søn også på det. Virksomheden, der især er kendt for sin fremstilling af klassiske Wegner-møbler, har stor succes i Japan, men er rimeligt ny på det koreanske marked.

Derfor har han inviteret ti koreanske arkitekter og møbelhandlere med til den store aftenfest med 440 deltagere.

- Det er et fantastisk show for os. Vores kronprinspar er absolut et trækplaster, som vi skal forstå at bruge på alle mulige måder. Der er ingen tvivl om, at vores forhandlere i Sydkorea nu vil give den ekstra omgang, siger Knud Erik Hansen.

En af de store virksomheder i erhvervsfremstødet er GN Store Nord, der sælger masser af danske høreapparater i Sydkorea. Her har direktør Bjørn Strømboe Petersen, GN Hearing, inviteret 30 koreanske gæster ind for at møde kronprinsparret.

- Der er ingen tvivl om, at det royale islæt har meget stor betydning i Asien. Vi har nøje udvalgt en række kunder, som kommer ind til et særligt arrangement, og så deltager de i festen bagefter. Vi har ikke oplevet, at nogen sagde nej tak til den invitation, siger Bjørn Strømboe Petersen.

Festen er en blanding af sjov og formaliteter. Den indledes med en lang hilsekø, hvor de 440 gæster udveksler håndtryk med kronprinsparret og det danske ambassadørpar.

- Kronprinsparret er fantastisk dygtige, når de deltager i arrangementerne. Udenrigsministeriet og ambassaden forstår at iscenesætte og bygge det op på det rigtige niveau, så det har en vigtighed, men samtidig er menneskeligt, og man kan omgås hinanden, uden at det bliver alt for stift, siger Bjørn Strømboe Petersen.

I løbet af erhvervsfremstødet blev der holdt 28 arrangementer med danske virksomheder, herunder ni underskriftsceremonier på scenen foran kronprinsparret. Ambassaden i Seoul vurderer, at omkring 1000 mennesker har været involveret i fremstødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce