Annonce
Læserbrev

Erhvervsliv. Vis nu noget synligt lederskab

Debat: Beklager at min retorik bliver en anelse skarp, hr. borgmester. Jeg bliver træt, meget træt. I er som kommune, er i en position hvor I skal "tage bolden". Holstebro Kommune, I kan ikke vente på at bolden triller hen til jer. Vis noget synligt lederskab. Den er der, det er jeg ikke i tvivl om. Men vis det. Vis at I tør "tage bolden".

Holstebros erhvervsliv tager initiativ, meget initiativ og er meget aktive. Det bevidnes ved de forskellige mesterforeninger, Industri og Håndværkerforening samt det nyetablerede ErhvervsForum.

Jeg vil gerne støtte op om, at en motorvej ikke er garant for flere firmaer. Kunne man have forventet en samlet plan fra kommunen for at lave et charmefremstød til firmaer, før motorvejen var færdig. måske var den der, planen, men hvorfor ikke afsløre noget af den i offentligheden?

Jeg syntes der mangler fremsynethed, vilje og overarm, fra vores borgmester i forhold til erhvervslivet. Hvis hullet i kommunekassen skal stoppes, skal der virkelig skrues op for at skabe god grobund for vores erhvervsliv. En stærk industri vil uundgåeligt skæppe i kommunekassen, skatteindtægter som vil være særdeles velkommen. Og måske flere tilflyttere.

Så. ikke noget med at sidde på hænderne, men kom i gang. Kommunens reaktion og tilgang til det fashionable Enghaveprojekt tog otte år, det må være en lærestreg for, at man må komme op i gear med beslutninger. Det er ikke modløse floskler, der løser denne problemstilling. Der mangler lidt kommunal selvtillid. Det er tid til forandring!

Annonce
Kurt Josefsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce