Annonce
Læserbrev

Erhvervsliv. Vis nu noget synligt lederskab

Debat: Beklager at min retorik bliver en anelse skarp, hr. borgmester. Jeg bliver træt, meget træt. I er som kommune, er i en position hvor I skal "tage bolden". Holstebro Kommune, I kan ikke vente på at bolden triller hen til jer. Vis noget synligt lederskab. Den er der, det er jeg ikke i tvivl om. Men vis det. Vis at I tør "tage bolden".

Holstebros erhvervsliv tager initiativ, meget initiativ og er meget aktive. Det bevidnes ved de forskellige mesterforeninger, Industri og Håndværkerforening samt det nyetablerede ErhvervsForum.

Jeg vil gerne støtte op om, at en motorvej ikke er garant for flere firmaer. Kunne man have forventet en samlet plan fra kommunen for at lave et charmefremstød til firmaer, før motorvejen var færdig. måske var den der, planen, men hvorfor ikke afsløre noget af den i offentligheden?

Jeg syntes der mangler fremsynethed, vilje og overarm, fra vores borgmester i forhold til erhvervslivet. Hvis hullet i kommunekassen skal stoppes, skal der virkelig skrues op for at skabe god grobund for vores erhvervsliv. En stærk industri vil uundgåeligt skæppe i kommunekassen, skatteindtægter som vil være særdeles velkommen. Og måske flere tilflyttere.

Så. ikke noget med at sidde på hænderne, men kom i gang. Kommunens reaktion og tilgang til det fashionable Enghaveprojekt tog otte år, det må være en lærestreg for, at man må komme op i gear med beslutninger. Det er ikke modløse floskler, der løser denne problemstilling. Der mangler lidt kommunal selvtillid. Det er tid til forandring!

Annonce
Kurt Josefsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce