Annonce
Debat

Erhvervsklimaet kalder på liberal handling

Thorbjørn Jacobsen. Foto: Morten Stricker

Læserbrev:Erhvervslivet i Struer Kommune trænger til en håndsrækning. Vores udfordringer i området adresseres ikke tilstrækkeligt, og udviklingen i erhvervsvenlighed viser tydeligt at liberal politik virker – og at socialdemokratisk politik har den modsatte effekt.

Der er altid lutter gode intentioner når du spørger byrødderne til erhvervslivet. Den socialdemokratiske borgmesterkandidat mener endda med udgangspunkt i statistik fra Dansk Industri at kunne dokumentere at det går bedre med erhvervsvenligheden under socialdemokratisk ledelse i de seneste 4 år. Den må stå for hans egen regning, og jeg synes du skal dømme ud fra det materiale jeg her vil præsentere her og gå gerne til kilden. Der var også bekræftelse over hele spektret da jeg til en nylig debat påstod at ”bosætning er erhvervspolitik”. Helt ovre hos SF kunne deres spidskandidat fx berette at hendes søn flytter tilbage til kommunen, da han har fået job på disse kanter - og det er jo dejligt. Ligeledes har byrådet afsat midler til at ansætte en ”erhvervsplaymaker” som skal være med til at fylde virksomheder i de tomme erhvervslokaler vi har. Men er det nok? Som liberalt tænkende individ mener jeg vi skal give erhvervsvenligheden et grundigt eftersyn, for det er der behov for.

Dansk Industri laver hvert år en analyse af erhvervsvenligheden i alle landets kommuner. Analysen laves ud fra svar fra over 7.700 virksomheder fordelt over hele landet, og er det bedste bud på en tilbundsgående statistik for området. Foreningen er apolitisk, og har som eneste formål at forbedre erhvervets vilkår.

Annonce

Kigger man på Struer Kommune, så kan man aflæse den politiske retning ganske tydeligt i statistikken. Når kommunen skifter farve fra rød til blå eller omvendt, så kan man med et års forsinkelse se en tydelig ændring i tendensen. For det tager tid at ændre erhvervsklimaet sådan at det faktisk kan mærkes helt ude i virksomhederne.

Statistikken dækker både faktiske tal såvel som svar fra virksomheder i området, og omfatter 10 forskellige parametre af erhvervsvenlighed. Tag et kig på grafen over den overordnede erhvervsvenlighed siden 2010. Denne graf viser første parameter, den overordnede erhvervsvenlighed. En parameter hvor Struer ligger på plads nr. 87 ud af 93. Jeg har sat den røde og blå farve på, så man tydeligt kan se udviklingen, og landsgennemsnittet er med sort farve. Man kan se hvordan den første måling efter et skifte i byrådet holder cirka samme niveau som året før – og så sker der noget. Efter vi fik liberalt flertal i byrådet i 2013 går vi fra en erhvervsvenlighed langt under landsgennemsnittet til at ryge helt op omkring landsgennemsnittet. Sikke en præstation! Men så fik Socialdemokratiet overtaget i 2017, og så er vi ellers røget lige lukt tilbage hvor vi kom fra.

Kigger man på den totale rangliste over landets kommuner, så efterlod socialdemokraterne kommunen på plads nr. 81 i 2013, og det hævede Venstre til en nr 50 – og året efter socialdemokraterne kom til magten (læs: Før de fik ødelagt det gode erhvervsklima) kom Struer Kommune helt op på plads nr. 36! Men så begyndte den røde politik at slå igennem, og de seneste tre målinger har vi ligget omkring plads nr. 60-70. Det er for ringe, og den socialdemokratiske borgmesterkandidat vil ikke engang erkende udfordringerne.

Den slags tal er nedslående læsning hvis man kerer sig om vores område. Der er masser af muligheder for at forbedre sig, og især et par områder kalder på øjeblikkelig handling. Helt kort så ligger vi blandt de ringeste 10 kommuner i landet på områder som ”Overordnet erhvervsvenlighed”, ”Arbejdskraft” og ”Brug af private leverandører”. Mit læserbrev her efterlader ikke plads til at behandle disse områder i dybden, men start med at kigge i statistikken. Den giver et tydeligt billede af at vi må og skal have en liberal retning på kommunen igen. Når det lykkes, så ved vi også at byrådene ofte forsøger at lave brede forlig henover midten, og her vil jeg være de borgerliges liberale samvittighed, der forsøger at holde løsningerne så liberale som muligt. Jeg stiller op fordi du fortjener et bedre erhvervsklima i Struer Kommune.

Kilde: Dansk Industri – Lokalt Erhvervsklima 2010-2021

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce