Annonce
Erhverv

Erhvervsforum Holstebro: Bliver 320. gang lykkens gang?

Allan Hedegaard, der er direktør på Nupark, håber, at det denne gang vil være muligt at etablere et talerør for erhvervslivet. Foto: Morten Stricker

Om tre uge er der stiftende møde for Erhvervsforum Holstebro. Det er et nyt forsøg på at give erhvervslivet et talerør i Holstebro.

Annonce

Holstebro: Hvad mener erhvervslivet i Holstebro?

Og hvem skal man ringe til for at få et svar?

Som det ser ud lige nu, findes der ikke en samlende paraplyorganisation, der er talerør for Holstebro. Der har tidligere været flere forskellige organer og mødesteder, men de har ikke været levedygtige over længere tid.

Nu gøres der et nyt forsøg. Holstebro Erhvervsforum ser dagens lys den 18. marts. De første tanker blev kastet på bordet i efteråret. Viljen er til stede hos en række organisationer, Idustri- og håndværksrådet, Holstebro Kommune, LO og DI. På det stiftende møde skal der vælges en bestyrelse og et repræsentantskab.

En af hovedkræfterne bag det nye tiltag er Allan Hedegaard, der har været direktør på Nupark siden 1. april 2018.

- Jeg ved godt, det er 320. gang, at der gøres et forsøg på at give erhvervslivet et talerør. Men det må simpelthen kunne lade sig gøre at etablere et forum for erhvervslivet. Der er mange, der mener, at der er et behov, siger Allan Hedegaard, der mener, at Nupark er det oplagte sted at samle erhvervslivets kræfter og gøre det mere synligt.

- Vi skal tage de bedste ting med fra tidligere og lære af de fejl, der er blevet begået. Det er vigtigt, at vi har et samlende råd, der har en klar holdning til de vigtige spørgsmål, siger Nupark-direktøren.

Annonce

Flere iværksætter

Han nævner infrastruktur, uddannelse, rekruttering af arbejdskraft som meget vigtige områder, hvor erhvervslivet kan arbejde sammen - og give erhvervslivet mere styrke i debatten.

- Det er afgørende, at erhvervslivet kan være med til arbejde og tale for, at vi får flere uddannelser, som er mere rettet imod virksomhederne. Mange af de uddannelser, vi har i dag, er først og fremmest rettet mod den offentlige sektor. Vi har brug for uddannelser inden for it, design og teknologi. De skal være med til at styrke iværksætterkulturen og på den måde skabe nye arbejdspladser, siger Allan Hedegaard.

Han er helt klar over, at der vil være en skepsis mod det nye forum.

- Det er den største fare, at mange synes, det er dødsdømt på forhånd og bare siger, at alt er, som det plejer at være. Det er afgørende, at det nye råd viser sin berettigelse og resultater, siger Allan Hedegaard.

- I første omgang er det et to-tre årigt projekt. Vi skal være klar til at nedlægge det, hvis vi ikke synliggør berettigelsen, siger Allan Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce