Annonce
Holstebro

Erhvervsfolk træder på speederen i motorvejskampagne

Selvom Holstebro-motorvej bliver indviet senere i år, så fortsætter motorvejsgruppen kampagnen for at få bygget de resterende syv kilometer motorvej nordøst omkring Herning. Arkivfoto: Morten Stricker.

Politikerne har endnu ikke meldt ud, hvornår der kommer motorvej nordøst om Herning og derfor forsætter de syv erhvervsfolk i motorvejsgruppen kampagnen for at få Holstebro-motorvejen forbundet med resten af Europa.

Annonce

Holstebro: Selvom trafikministeren senere i år kommer og klipper den røde snor til Holstebro-motorvejen, så mangler der stadig syv kilometer motorvej, før nordvestjyder med udlængsel er fri for at sætte farten ned for have adgang til hele Europa.

Derfor har den gruppe af erhvervsfolk, der kæmper for at få bygget motorvejen nordøst om Herning valgt at træde ekstra hårdt på speederen.

- Vi har fået mange positive tilkendegivelser - også fra mange folketingspolitikere - men vi har ikke fået en dato for, hvornår vi kan forvente en motorvej, og indtil da fortsætter kampen, siger Jens Axel Birn, der er talsperson for de syv personer i motorvejsgruppen.

I de kommende måneder har gruppen således arrangeret en tur til Christiansborg, hvor formålet er at besøge så mange af partiernes trafikordførere, lokale medlemmer og andre relevante folketingsmedlemmer som muligt.

- Derudover har vi fået tilsagn om, at finansminister Kristian Jensen (V) vil komme til et møde med os her i området. Det ser vi frem til, siger Jens Axel Birn, der fortæller, at det ikke har været noget problem at komme i kontakt med folketingspolitikerne.

- Vi har også fået mange positive tilkendegivelser, men der er ikke nogen, der har comitted sig, og det mangler vi, siger han.

Indtil videre vil Jens Axel Birn ikke løftet sløret for alt, hvad motorvejsgruppen planlægger i foråret, men han fortæller, at der 15. marts arrangeres et statusmøde for alle interesserede på jernstøberiet.

- Til den tid, regner vi også med, at der er en status opdatering på byggeriet af den sidste del af motorvejen, fra Tvis til Holstebro, siger han.

Annonce

Lokal opbakning

Den delvis åbning af motorvejen har gjort gruppens arbejde lettere, forklarer Jens Axel Birn.

- Efter folk er begyndt at køre på motorvejen, kan de se, hvor tosset og farligt det er, at de skal ud på syv kilometer motortrafikvej for at komme rundt om Herning, siger han.

- Vi havde en stand på julemarkedet på Ausumgård, og der oplevede vi er virkelig stor opbakning, og det er netop den lokale opbakning, der skal bære dette projekt, siger Jens Axel Birn.

Den næste store milepæl for motorvejsprojektet er ifølge Jens Axel Birn forhandlingerne om en finanslov for 2019.

- Det er usandsynligt, at en minister pludselig går på Folketingets talerstol og lover en motorvej rundt om Herning. Sådan noget kommer i en forhandling, og det mest sandsynlige er i en finanslov, og derfor er det vores næste milepæl, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce