Læserbrev

Erhverv. Tak for indsatsen, kære kommuner

Niels Hansen. Pressefoto

Debat: Kommunerne i Midt- og Vestjylland har endnu engang bevist, at de er nogle af landets mest erhvervsvenlige. I Dansk Byggeris årlige analyse ligger de alle i den mest erhvervsvenlige halvdel, og Holstebro, Skive, Struer, Viborg og Herning er endda blandt de 15 bedste i hele Danmark.

Der er god grund til at glæde sig over og være stolt af, at vores midt- og vestjyske kommuner yder en hurtig, effektiv og imødekommende service over for vores lokale virksomheder. Det er med til at gøre hverdagen nemmere for store såvel som og små virksomheder, og det er vigtigt i Produktionsdanmark, som vores del af landet også bliver kaldt.

Jeg håber, at kommunerne forsat vil arbejde for at blive endnu mere erhvervsvenlige. Det vil være med til at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet, og måske kan det endda også betyde, at kommunerne kravler endnu længere op ad Dansk Byggeris rangliste over erhvervsvenlige kommuner. Hvem ved, måske kan en af vores kommuner kravle helt op på førstepladsen. De midt- og vestjyske kommuner har i hvert fald potentialet til i 2020 at blive Danmarksmester i erhvervsvenlighed.

Tak for indsatsen og forsat god arbejdslyst.

0/0
Annonce
Søndag ifølge For abonnenter

Søndag ifølge chefredaktøren: Forældrene har - heldigvis - stadig selv ansvaret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

56 afskediget hos stort jernstøberi

Holstebro

Fysisk træning skal gøre fødslen lettere

Ulfborg/Vemb

Smat, smat: Markedets parkeringsplads regnede væk

Danmark

Comeback til Marianne Eihilt: Afløser 'Vild Med Dans'-legende ved dommerbordet

Leder For abonnenter

Det virker underligt og grådigt

Det er aldrig rart at få uforudsete udgifter. Men de er svære at slippe uden om - især hvis man er husejer. Der vil komme udgifter, som man ikke nødvendigvis var forberedt på - eller herre over. Arbejdet med at adskille spildevand og regnvand - den såkaldte kloakseparering - er et godt eksempel. Det er en politisk beslutning, som har medført ekstra udgifter til mange boligejere. I dagens avis kan du læse om et andet eksempel på uforudsete udgifter i jorden under villavejene. På Pile Allé i Holstebro er rækkehusene i sin tid opført med en - set med nytidens briller - håbløs tilslutning til fjernvarmenettet. Det betyder, at ejerne nu hver især står med en regning i omegnen af 100.000 kroner. Fjernvarmenettet skal vedligeholdes og opdateres, og det er typisk kun forbundet med udgifter for forsyningsselskabet og ikke boligejerne. Men en helt speciel tilslutningsmodel ved Pile Allé betyder, at Vestforsyning kan sende en regningen videre til husejerne. En regning på 100.000 kroner vil støje gevaldigt i de fleste husholdningskasser. Og risikere at slå bunden ud af nogle af dem. Men boligejerne skal ikke forvente hjælp fra Vestforsyning - selv om ejendommene på lige fod med alle øvrige kunder i årevis har betalt ind til vedligehold og udskiftning via regningen. Tværtimod ser det ud til, at Vestforsyning i sin tilgang forsøger at skubbe flest mulige udgifter over på beboerne. Arbejdet kræver to nye tilslutninger - en for koldt vand og en for varmt vand. For det kolde vand skal de betale en solidarisk pris for en ny tilslutning, hvilket er langt dyrere end de faktiske udgifter. For det varme vand forholder det sig stik modsat. Her opkræves ejerne prisen for omkostningerne - omtrent det dobbelte af prisen for en ny tilslutning efter den solidariske prisliste. Princippet ændrer sig altså, så boligejeren rammes hårdest. Boligejerne slipper næppe for en regning. Men det virker både underligt og grådigt, at principperne for prissætningen ikke er ens for det kolde og varme vand.

Holstebro

Patrick overgik sig selv i ironman dedikeret til sin afdøde kusine: - Jeg ville helst ikke skuffe Cecilie deroppe

Holstebro For abonnenter

Han havde fjernvarmenettet i hovedet

112

Far og datter overfaldet af tyr: Konen fik fat i en dyrlæge, der nedlagde tyren

Struer

Nu kan man igen bade ved Sunddraget: Badeforbud på grund af forurening ophævet

Annonce