Annonce
Læserbrev

Erhverv. Tak for indsatsen, kære kommuner

Niels Hansen. Pressefoto

Debat: Kommunerne i Midt- og Vestjylland har endnu engang bevist, at de er nogle af landets mest erhvervsvenlige. I Dansk Byggeris årlige analyse ligger de alle i den mest erhvervsvenlige halvdel, og Holstebro, Skive, Struer, Viborg og Herning er endda blandt de 15 bedste i hele Danmark.

Der er god grund til at glæde sig over og være stolt af, at vores midt- og vestjyske kommuner yder en hurtig, effektiv og imødekommende service over for vores lokale virksomheder. Det er med til at gøre hverdagen nemmere for store såvel som og små virksomheder, og det er vigtigt i Produktionsdanmark, som vores del af landet også bliver kaldt.

Jeg håber, at kommunerne forsat vil arbejde for at blive endnu mere erhvervsvenlige. Det vil være med til at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet, og måske kan det endda også betyde, at kommunerne kravler endnu længere op ad Dansk Byggeris rangliste over erhvervsvenlige kommuner. Hvem ved, måske kan en af vores kommuner kravle helt op på førstepladsen. De midt- og vestjyske kommuner har i hvert fald potentialet til i 2020 at blive Danmarksmester i erhvervsvenlighed.

Tak for indsatsen og forsat god arbejdslyst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Så kan det kun gå galt

Når en kommune vil foretage beslutninger, der har gennemgribende betydning for et lokalområde, så er det vigtigt, at man forinden er i dialog, så det ikke er en pludselig beslutning, der bliver trukket ned over hovedet på områdets beboere. Så får man i hvert tilfælde kun en meget negativ reaktion ud af det. Et skoleeksempel på det er, at Lemvig Byråd i et enigt budgetforlig har besluttet, at plejehjemmet i Nørre Nissum fremover ikke skal benyttes til lokale beboere. Det skal være en specialafdeling. Den oplysning kom som et chok for lokalområdet, da ingen havde sagt noget om det på forhånd. Ej heller høringsberettigede råd som for eksempel Ældrerådet. Reaktionen er naturlig. En voldsom protest rejser sig fra lokalområdets side, fordi man anser det for et overgreb, at politikere og embedsmænd nu vil fjerne det lokale tilhørsforhold for de ældre til deres egn. I forvejen vil det være vanskeligt at overbevise et lokalområde om, det er en god idé, fordi de skal se på kommunen som helhed, og som udvalgsformanden nu efterfølgende forsøger at forklare, at er det godt at samle specialenheder af både økonomiske og faglige grunde. Når man ikke på forhånd forsøger at forklare baggrunden for, hvorfor man vil tage sådan en beslutning, som man ved er virkelig sårbart for et lokalområde, så skal det gå galt. Taler man om nedlæggelser af skoler for eksempel, så skal der være en lang høringsproces. Det gælder så tilsyneladende ikke, når man ændrer på status for et plejehjem. Og det er helt galt. Nu vil kommunen kun møde modstand, fordi chokket sidder i lokalområdet, og man har været helt uforberedt på det. Det er også borgerforeningerne selv, der har indbudt til borgermøde. Det initiativ skulle kommunen naturligvis have taget, inden man overhovedet satte beslutningen til politisk afgørelse. Alle sten skulle være vendt inden da, og det bliver de først efterfølgende nu, og det er en dårlig demokratisk proces. Der kunne måske være opnået en lidt større forståelse for beslutningen, hvis kommunen selv havde taget initiativet og fremlagt overvejelserne, inden man tog beslutningen.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce