Annonce
Erhverv

Holstebro får dårligste placering i ti år på erhvervslivets darling-liste

H.C. Østerby (til højre) ærgrer sig over tilbagegangen. Den nye motorvej har endnu ikke resulteret i nye virksomheder. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Kommune er droppet ned på en 22.plads, når det handler om erhvervsvenlighed over for virksomhederne. Manglende brug af private leverandører og kommunens image er medvirkende årsager til faldet.

Holstebro: Det er ti år siden, at Dansk Industri første gang lavede en omfattende undersøgelse af, hvordan virksomhederne oplever kommunernes venlighed over for erhvervslivet.

Holstebro Kommune har i alle årene været med i subtoppen, men i 2019 må Holstebro indkassere et fald på ti pladser. På den nye rangliste er Holstebro nummer 22. I 2018 indtog Holstebro en 12. plads. Det er Holstebro Kommunes laveste placering.

Borgmester H.C. Østerby (S) har ikke lagt skjul på, at en top 10-placering var målet, men sådan er det ikke gået.

- Det er desværre gået den forkerte vej, og det gør, at vi skal kigge indad og se, hvad vi kan gøre bedre. Vores mål skal være at være i top ti, siger borgmesteren.

Undersøgelsen er inddelt i ni kategorier. Holstebro Kommune opnår den laveste rangering, når det drejer sig om image, der omfatter kommunens indsats og evne til at fastholde og tiltrække nye virksomheder og arbejdskraft.

- Det undrer mig, at det netop er på de områder, at vi falder mest. Det er her, vi har haft mest fokus, men det skal vi have kigget på. Det er en undersøgelse, vi tager meget alvorligt, og vi holder efterfølgende et møde med DI, hvor vi skal drøfte, hvad vi kan gøre bedre, siger H.C. Østerby, der ærgrer sig over, at Holstebro-motorvejen endnu ikke er slået igennem i form af "øget erhvervsvenlighed".

Borgmesteren regner dog med, at vi snart vil se de første kontrakter med nye virksomheder.

- Det handler om at få et gennembrud med de første virksomheder. Vi er i dialog med flere firmaer, og jeg regner med, at vi vil se de første nye virksomheder etablere sig i Holstebro i løbet af et halvt år, siger Østerby.

Han ærgrer sig over nedgangen på ti pladser. Men han glæder sig samtidig over, at mere end 80 procent af virksomhederne vil anbefale Holstebro over for andre.

Det samme punkt hæfter den lokale formand for DI i Midt- og Vestjylland, Claus Arberg, sig ved.

- Holstebro Kommune gør rigtig meget helt rigtigt, og det kan man da også tydeligt se, når mere end fem ud af fem af virksomhederne i Holstebro vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Men der er nogle opmærksomhedspunkter, som kommunen bør kaste sin kærlighed på, hvis ønsket er igen at rykke helt op blandt virksomhedernes absolutte yndlinge, siger han i en pressemeddelelse.

Holstebro Kommune gør ifølge undersøgelsen heller ikke nok for at samarbejde med private leverandører.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce