Annonce
Erhverv

Holstebro får dårligste placering i ti år på erhvervslivets darling-liste

H.C. Østerby (til højre) ærgrer sig over tilbagegangen. Den nye motorvej har endnu ikke resulteret i nye virksomheder. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Kommune er droppet ned på en 22.plads, når det handler om erhvervsvenlighed over for virksomhederne. Manglende brug af private leverandører og kommunens image er medvirkende årsager til faldet.
Annonce

Holstebro: Det er ti år siden, at Dansk Industri første gang lavede en omfattende undersøgelse af, hvordan virksomhederne oplever kommunernes venlighed over for erhvervslivet.

Holstebro Kommune har i alle årene været med i subtoppen, men i 2019 må Holstebro indkassere et fald på ti pladser. På den nye rangliste er Holstebro nummer 22. I 2018 indtog Holstebro en 12. plads. Det er Holstebro Kommunes laveste placering.

Borgmester H.C. Østerby (S) har ikke lagt skjul på, at en top 10-placering var målet, men sådan er det ikke gået.

- Det er desværre gået den forkerte vej, og det gør, at vi skal kigge indad og se, hvad vi kan gøre bedre. Vores mål skal være at være i top ti, siger borgmesteren.

Undersøgelsen er inddelt i ni kategorier. Holstebro Kommune opnår den laveste rangering, når det drejer sig om image, der omfatter kommunens indsats og evne til at fastholde og tiltrække nye virksomheder og arbejdskraft.

- Det undrer mig, at det netop er på de områder, at vi falder mest. Det er her, vi har haft mest fokus, men det skal vi have kigget på. Det er en undersøgelse, vi tager meget alvorligt, og vi holder efterfølgende et møde med DI, hvor vi skal drøfte, hvad vi kan gøre bedre, siger H.C. Østerby, der ærgrer sig over, at Holstebro-motorvejen endnu ikke er slået igennem i form af "øget erhvervsvenlighed".

Borgmesteren regner dog med, at vi snart vil se de første kontrakter med nye virksomheder.

- Det handler om at få et gennembrud med de første virksomheder. Vi er i dialog med flere firmaer, og jeg regner med, at vi vil se de første nye virksomheder etablere sig i Holstebro i løbet af et halvt år, siger Østerby.

Han ærgrer sig over nedgangen på ti pladser. Men han glæder sig samtidig over, at mere end 80 procent af virksomhederne vil anbefale Holstebro over for andre.

Det samme punkt hæfter den lokale formand for DI i Midt- og Vestjylland, Claus Arberg, sig ved.

- Holstebro Kommune gør rigtig meget helt rigtigt, og det kan man da også tydeligt se, når mere end fem ud af fem af virksomhederne i Holstebro vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Men der er nogle opmærksomhedspunkter, som kommunen bør kaste sin kærlighed på, hvis ønsket er igen at rykke helt op blandt virksomhedernes absolutte yndlinge, siger han i en pressemeddelelse.

Holstebro Kommune gør ifølge undersøgelsen heller ikke nok for at samarbejde med private leverandører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce