Annonce
Læserbrev

Erhverv. Alle virksomheder bør bruge det nye erhvervshus

Claus Arberg. Arkivfoto: Allan Damgaard

Debat: Alle virksomhedsledere kan engang imellem have gavn af et par ekstra øjne, inspiration og ny viden. Det kan være ved planer om at anskaffe robotter, digitalisere forretningsgangene i virksomheden eller erobre nye eksportmarkeder. Her kan alle få gavn af en henvendelse til det nye Erhvervshus Midtjylland. Gennem relevant, faglig og uvildig vejledning kan erhvervshuset give virksomhederne værdifuld sparring, og måske henvise til private rådgivere, som kan hjælpe endnu videre.

Med den nye Lov om Erhvervsfremme, der trådte i kraft den 1. januar i år, tager Erhvervshus Midtjylland over efter det tidligere ”væksthus”. Erhvervshuset kommer til at spille en central rolle i arbejdet med at reformere hele erhvervsfremmesystemet, så overlap mellem forskellige offentlige virksomhedstilbud undgås, og vejledningen tager udgangspunkt i virksomhedernes konkrete behov.

Erhvervshus Midtjylland findes i dag på tre lokaliteter i Region Midtjylland. Hovedkontoret ligger i Aarhus. Der er en filial for Midt-/Vestjylland, der ligger i Innovatorium i Birk, Herning. Og så er der en tilsvarende filial for erhvervshuset i Horsens. Men virksomhederne i Lemvig, Struer og Holstebro har mulighed for at medarbejdere i Erhvervshus Midtjylland kommer ud og besøger virksomhederne. Så afstanden til kontorerne er i praksis uden betydning.

Med den nye erhvervsfremmelov følger også en anden vigtig forandring for virksomhederne. Hvor de tidligere væksthuse var sat i verden for kun at give sparring til vækstvirksomheder, så skal Erhvervshus Midtjylland nu række ud til alle virksomheder i Midtjylland, der har behov for specialiseret vejledning om deres drift og udvikling.

Det stiller selvfølgelig krav til, at Erhvervshus Midtjylland har de produkter på hylderne, som virksomhederne efterspørger. En ny stor DI-undersøgelse blandt 1621 virksomheder i Midtjylland viser, at virksomhederne først og fremmest efterspørger vejledning inden for teknologi, digitalisering og automatisering. Dernæst efterspørger virksomhederne råd om rekruttering af kvalificerede medarbejdere, samt vejledning om eksport og internationalisering. I alle tilfælde skal Erhvervshus Midtjylland være klar til at levere varen og vejlede virksomhederne hen mod gode løsninger.

Erhvervshus Midtjylland har allerede fået etableret et tæt og fint samspil med kommunerne. Det er også helt nødvendigt. For hvis det skal lykkes at levere services til den nye og brede målgruppe, så spiller samarbejde med kommunerne en nøglerolle. Det er vigtigt, at virksomhederne oplever god og sammenhængende service uanset hvilken dør, de vælger at gå ind ad.

Rammerne er nu på plads, og erhvervshuset står klar til at yde gratis og uvildig hjælp til virksomhederne. Vores opfordring til de midtjyske virksomhedsledere er derfor: Grib de nye muligheder. Test hvilke produkter jeres erhvervshus har at byde på. Forhåbentlig vil I blive positivt overraskede og finde inspiration til at udvikle nye områder, som kan ruste jeres virksomhed bedre til fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce