Annonce
Læserbrev

Erhverv. Alle virksomheder bør bruge det nye erhvervshus

Claus Arberg. Arkivfoto: Allan Damgaard

Debat: Alle virksomhedsledere kan engang imellem have gavn af et par ekstra øjne, inspiration og ny viden. Det kan være ved planer om at anskaffe robotter, digitalisere forretningsgangene i virksomheden eller erobre nye eksportmarkeder. Her kan alle få gavn af en henvendelse til det nye Erhvervshus Midtjylland. Gennem relevant, faglig og uvildig vejledning kan erhvervshuset give virksomhederne værdifuld sparring, og måske henvise til private rådgivere, som kan hjælpe endnu videre.

Med den nye Lov om Erhvervsfremme, der trådte i kraft den 1. januar i år, tager Erhvervshus Midtjylland over efter det tidligere ”væksthus”. Erhvervshuset kommer til at spille en central rolle i arbejdet med at reformere hele erhvervsfremmesystemet, så overlap mellem forskellige offentlige virksomhedstilbud undgås, og vejledningen tager udgangspunkt i virksomhedernes konkrete behov.

Erhvervshus Midtjylland findes i dag på tre lokaliteter i Region Midtjylland. Hovedkontoret ligger i Aarhus. Der er en filial for Midt-/Vestjylland, der ligger i Innovatorium i Birk, Herning. Og så er der en tilsvarende filial for erhvervshuset i Horsens. Men virksomhederne i Lemvig, Struer og Holstebro har mulighed for at medarbejdere i Erhvervshus Midtjylland kommer ud og besøger virksomhederne. Så afstanden til kontorerne er i praksis uden betydning.

Med den nye erhvervsfremmelov følger også en anden vigtig forandring for virksomhederne. Hvor de tidligere væksthuse var sat i verden for kun at give sparring til vækstvirksomheder, så skal Erhvervshus Midtjylland nu række ud til alle virksomheder i Midtjylland, der har behov for specialiseret vejledning om deres drift og udvikling.

Det stiller selvfølgelig krav til, at Erhvervshus Midtjylland har de produkter på hylderne, som virksomhederne efterspørger. En ny stor DI-undersøgelse blandt 1621 virksomheder i Midtjylland viser, at virksomhederne først og fremmest efterspørger vejledning inden for teknologi, digitalisering og automatisering. Dernæst efterspørger virksomhederne råd om rekruttering af kvalificerede medarbejdere, samt vejledning om eksport og internationalisering. I alle tilfælde skal Erhvervshus Midtjylland være klar til at levere varen og vejlede virksomhederne hen mod gode løsninger.

Erhvervshus Midtjylland har allerede fået etableret et tæt og fint samspil med kommunerne. Det er også helt nødvendigt. For hvis det skal lykkes at levere services til den nye og brede målgruppe, så spiller samarbejde med kommunerne en nøglerolle. Det er vigtigt, at virksomhederne oplever god og sammenhængende service uanset hvilken dør, de vælger at gå ind ad.

Rammerne er nu på plads, og erhvervshuset står klar til at yde gratis og uvildig hjælp til virksomhederne. Vores opfordring til de midtjyske virksomhedsledere er derfor: Grib de nye muligheder. Test hvilke produkter jeres erhvervshus har at byde på. Forhåbentlig vil I blive positivt overraskede og finde inspiration til at udvikle nye områder, som kan ruste jeres virksomhed bedre til fremtiden.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce