Annonce
Debat

Er Lemvig Kommune træt af sine egne borgere og træt af turisterne?

Turister kommer fordi der er hav, luft og ubrudt horisont ved Bovbjerg Fyr, skriver Inge Marie Tolderlund. Arkivfoto: Jørgen Kirk/Scanpix
Annonce

Debat: I disse coronatider går tingene så stærkt, at beslutninger kan være svære at følge med i.

Er jeg gået glip af noget? Er der mon en konkurrence i gang, der skal vise både fastboende og turister, hvor de absolut ikke skal søge hen?

Har Landdistrikternes Fællesråd kikkerten for det blinde øje, når det gælder om at bevare det gode liv i vore landdistrikter?

Lader Lemvig Byråd sig forblænde af en dans om en død guldkalv?

Under alle omstændigheder sidder man som borger i en kommune, der bryster sig af det gode liv, natur og miljøhensyn, ansøgning om Geopark, - undrende og tænker, hvem konkurrerer dog med hvem om at agere så ualmindelig kortsigtet, at man skyder sig selv i foden?

Her blot nogle få nedslag: Turister kommer, fordi der er hav, luft og en ubrudt horisont. Den bryder man lige med en række havvindmøller, der skæmmer kommunens absolut mest besøgte turistdestination, Bovbjerg Fyr. Møllerne kan placeres betydeligt længere ude, og desuden bliver dette de sidste møller, der placeres så generende tæt på kysten. En ændret placering ville gavne både turister og lokale.


Man sidder som borger i en kommune, der bryster sig af det gode liv, natur og miljøhensyn, ansøgning om Geopark, - undrende og tænker, hvem konkurrerer dog med hvem om at agere så ualmindelig kortsigtet, at man skyder sig selv i foden?

Inge Marie Tolderlund, Ferring


Havnen er på vej til at være en attraktion, her ændrer man lige en lokalplan, så der bliver mulighed for privat beboelse og giver kommunal støtte til nedrivning, fordi formålet med nedrivningen var en ganske anden.

Der åbnes for kæmpesommerhuse, som alle kommuner lægger langt væk fra alfarvej. Her planlægger man dem i et lokalområde, hvor de lokale absolut ikke ønsker en sådan udvikling. De lokale vil derimod gerne medvirke til udvikling med almindelige sommerhuse. Men ingen hotellignende mastodonter, der ikke giver liv i lokalområdet, kun larm.

I det hele taget ser det ud til at vedtagne lokalplaner fraviges ud fra størrelsen på ansøgernes pengepung.

Endelig er man på vej til at plastre et område, med uvurderlige kultur-, natur-, og fortidsminder til med solceller.

Er kommunen træt af sine egne borgere, træt af turister og træt af at være kendt og elsket for sine natur-og kulturværdier?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce