Annonce
Holstebro

Er det ok med en skattestigning?

Edel Husted, 66 år, pensionist: - Jeg tænker, at hvis det er fordi, de vil hjælpe de udsatte og give de handicappede nogle bedre tilbud, så er jeg klar til at betale lidt ekstra. Hvis ikke, så synes jeg ikke, at skatten skal hæves. Pengene skal ikke gå til prestige byggerier og statuer. Jeg har ikke noget i mod det kulturelle, men når kommunen skriger om, at de skal spare, så skal de ikke bruge penge på sådan noget.

Holstebro: Den 30. oktober andenbehandler og godkender byrådet formentlig næste års budget.

Holstebro Kommune har sammen med ni andre kommuner af Indenrigsministeriet fået lov til at hæve skatten op med 0,13 procent uden at skulle betale bod. Men det er ikke nok mener både SF og Radikale, der vil have skatten hævet med 0,3 procent.

De borgerlige partier er mod skattestigninger – men hvad mener borgerne?

Annonce
Matilde Lundgaard, 34 år, ansat i kommunens arbejdsmarkedsafdeling: - Jeg synes, at det er fint. Alting stiger, og lige nu har vi bare noget velfærd, der trænger til at blive løftet. Hele den der diskussion om at lade være med at bruge penge på kultur hænger bare ikke sammen. Vi skal bruge penge til begge dele. Jeg synes sådan set at både socialpsykiatrien, børnene og skolerne og de ældre trænger, så jeg mener, det er peanuts, de procenter, de snakker om.
Erik Lund, 74 år, og Karen Magrethe Lund, 68 år, pensionister: - Det er fint nok at hæve skatten, for så bliver vi fri for alle besparelserne ved de gamle og børnene. Pengene skal bruges til børnene og de ældre. De må også gerne bruges på vejene, siger Karen Magrethe Lund.
Margit Pedersen, 77 år, pensionist: - Jeg ville helst være fri, men hvis man kan få nogle fordele og give mere plads til de ældre, så er det i orden. Det kan ikke passe, at personalet på plejehjemmene skal rende så stærkt, og der er ikke tid til at snakke med de ældre. Der skal ikke bruges mere til kunst. Hvis pengene går til det rigtige, vil jeg gerne betale lidt mere.
Per Fleng, 63 år, værkstedsassistent: - Jeg tænker, at det er helt i orden, for vores børnehaver og sygehus halter helt vildt. Hvis kommunen sætter skatten op, så håber jeg da, at det er noget, vi alle får glæde af. Kunst og byudvikling er jo også med til at sørge for, at der kommer nye tilflyttere, så det kan jeg ikke se det store problem i.
Michael Stage, 37 år, familiekonsulent: - Det er jeg da ikke så meget for. Nu kommer jeg selv fra Ulfborg, og jeg synes ikke, at vi får så meget fra kommunen i forvejen, og alt bliver centreret i Holstebro alligevel. Jeg tænker ikke, at det går til det, som jeg mener, der er behov for, som er skoler og daginstitutioner. Jeg synes, vi betaler nok. Jeg synes, at det handler om en prioritering.
Charlotte Dalgaard, 22, kok på Bone's: - Jeg synes da, at skatten er høj nok i forvejen, men når det er så lidt, kunne jeg godt gå med til det. Men jeg ville foretrække, at kommunen fandt pengene et andet sted. Jeg synes, at man kunne være bedre til at sende arbejdsløse i arbejde.
Hans Hedegaard, 48, efterskolelærer: - Min umiddelbare tanke er, at det er noget rod. Men det kommer selvfølgelig an på, hvad pengene skal bruges til. Hvis de skal bruges på kultur og kunst eller på at skifte PH-lamperne på direktionsgangen, så bryder jeg mig ikke om det. Hvis den skal hæves, skal den bruges på sådan noget som skolerne, sundhedsområdet eller pleje til de ældre. Det er altid træls at skulle af med flere penge i skat, men hvis det batter noget, så må vi alle sammen yde lidt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Sport

Fahn blev jysk mester uden kamp

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce