Annonce
Holstebro

Er det ok med en skattestigning?

Edel Husted, 66 år, pensionist: - Jeg tænker, at hvis det er fordi, de vil hjælpe de udsatte og give de handicappede nogle bedre tilbud, så er jeg klar til at betale lidt ekstra. Hvis ikke, så synes jeg ikke, at skatten skal hæves. Pengene skal ikke gå til prestige byggerier og statuer. Jeg har ikke noget i mod det kulturelle, men når kommunen skriger om, at de skal spare, så skal de ikke bruge penge på sådan noget.
Annonce

Holstebro: Den 30. oktober andenbehandler og godkender byrådet formentlig næste års budget.

Holstebro Kommune har sammen med ni andre kommuner af Indenrigsministeriet fået lov til at hæve skatten op med 0,13 procent uden at skulle betale bod. Men det er ikke nok mener både SF og Radikale, der vil have skatten hævet med 0,3 procent.

De borgerlige partier er mod skattestigninger – men hvad mener borgerne?

Matilde Lundgaard, 34 år, ansat i kommunens arbejdsmarkedsafdeling: - Jeg synes, at det er fint. Alting stiger, og lige nu har vi bare noget velfærd, der trænger til at blive løftet. Hele den der diskussion om at lade være med at bruge penge på kultur hænger bare ikke sammen. Vi skal bruge penge til begge dele. Jeg synes sådan set at både socialpsykiatrien, børnene og skolerne og de ældre trænger, så jeg mener, det er peanuts, de procenter, de snakker om.
Erik Lund, 74 år, og Karen Magrethe Lund, 68 år, pensionister: - Det er fint nok at hæve skatten, for så bliver vi fri for alle besparelserne ved de gamle og børnene. Pengene skal bruges til børnene og de ældre. De må også gerne bruges på vejene, siger Karen Magrethe Lund.
Margit Pedersen, 77 år, pensionist: - Jeg ville helst være fri, men hvis man kan få nogle fordele og give mere plads til de ældre, så er det i orden. Det kan ikke passe, at personalet på plejehjemmene skal rende så stærkt, og der er ikke tid til at snakke med de ældre. Der skal ikke bruges mere til kunst. Hvis pengene går til det rigtige, vil jeg gerne betale lidt mere.
Per Fleng, 63 år, værkstedsassistent: - Jeg tænker, at det er helt i orden, for vores børnehaver og sygehus halter helt vildt. Hvis kommunen sætter skatten op, så håber jeg da, at det er noget, vi alle får glæde af. Kunst og byudvikling er jo også med til at sørge for, at der kommer nye tilflyttere, så det kan jeg ikke se det store problem i.
Michael Stage, 37 år, familiekonsulent: - Det er jeg da ikke så meget for. Nu kommer jeg selv fra Ulfborg, og jeg synes ikke, at vi får så meget fra kommunen i forvejen, og alt bliver centreret i Holstebro alligevel. Jeg tænker ikke, at det går til det, som jeg mener, der er behov for, som er skoler og daginstitutioner. Jeg synes, vi betaler nok. Jeg synes, at det handler om en prioritering.
Charlotte Dalgaard, 22, kok på Bone's: - Jeg synes da, at skatten er høj nok i forvejen, men når det er så lidt, kunne jeg godt gå med til det. Men jeg ville foretrække, at kommunen fandt pengene et andet sted. Jeg synes, at man kunne være bedre til at sende arbejdsløse i arbejde.
Hans Hedegaard, 48, efterskolelærer: - Min umiddelbare tanke er, at det er noget rod. Men det kommer selvfølgelig an på, hvad pengene skal bruges til. Hvis de skal bruges på kultur og kunst eller på at skifte PH-lamperne på direktionsgangen, så bryder jeg mig ikke om det. Hvis den skal hæves, skal den bruges på sådan noget som skolerne, sundhedsområdet eller pleje til de ældre. Det er altid træls at skulle af med flere penge i skat, men hvis det batter noget, så må vi alle sammen yde lidt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Debat

Klumme: Find din indre rejsekuffert frem

Annonce