Annonce
Sport

Er blevet kaldt 'useriøs': Derfor smiler TTH-målmand ofte, når der bliver scoret på ham

Sebastian Frandsen rundede for nyligt sin kamp nummer 100 for TTH Holstebro og langt størstedelen af de kampe har været med en kolossal ro og som oftest med et smil på. Foto: Morten Stricker
Det handler om alt andet end dovenhed og manglende engagement, når Sebastian Frandsen selv i modgang udviser smil og ro. Det er en tilbagevendende begivenhed at folk kommenterer og læser alt muligt i det, men man skal huske, at folk er forskellige siger både Frandsen og målmandstræner Michael Bruun.

Holstebro: Det er noget, som tilskuere og folk med hang til TTH Holstebro har lagt mærke til.

Siden Sebastian Frandsen kom til klubben i 2018-sæsonen, har han skilt sig ud. Ikke blot med sine til tider eminente præstationer i målet, men også fordi han har en anderledes udstråling.

Det er ikke unormalt, at Sebastian Frandsen står og smiler og er relativt rolig, når der går en bold ind bag ham.

I en verden hvor man som oftest er vant til, at målmændene skal ligne nogen, som er klar til at skille målrammen fra hinanden med de bare næver, når noget går galt, er han en sjælden race.

Da han bliver spurgt ind til det fortæller han, at han er fuldt ud bevidst om, at det er sådan. Det er der flere grunde til.

- Jeg står og smiler, fordi jeg spiller håndbold for at have det sjovt. Når en bold går ind vælger jeg at se på det, som om at jeg måske har lavet en fejl eller en modspiller har lavet noget uventet, og det kan jeg sagtens smile af, siger Sebastian Frandsen.

Han har aldrig hørt nogen kommentere det direkte til ham, men han har hørt det "ad omveje", at folk har betvivlet hans seriøsitet på grund af netop det.

Annonce

Alle er forskellige

Han synes, at der mangler nogle nuancer i debatten omkring, hvordan man "bør" opføre sig på en bane.

- Alle mennesker reagerer forskelligt, og det giver mening for mig at være mere smilende. Vi har alle sammen et billede af, at hvis du er seriøs og dedikeret, så skal du stå og være ekstremt ærgerlig og træt af det, når det går dig imod. Når jeg smiler er det anderledes end normen, men det er min tilgang, siger Sebastian Frandsen.

Det er i sagens natur nonsens at påstå, at en målvogter på Frandsens niveau ikke er dedikeret. Hvis det var tilfældet, så var man ikke i nærheden af det, som han kan præstere.

Derfor kan det også godt ærgre målmandstræner Michael Bruun, at Frandsen har fået en snert af det omdømme i visse kredse.

- Han er jo før blevet skudt i skoene, at han ikke lignede en, der gad. Man behøver ikke at stå og ligne en tordensky derinde for at være dybt dedikeret. Sebastian er utroligt dedikeret, flittig og folk ser jo kun kampene og ikke alt det rundt om, hvor han virkelig prøver at dygtiggøre sig, fortæller Michael Bruun.

26-årige Sebastian Frandsen kom til TTH Holstebro i 2018. Tidligere har han repræsenteret Ribe-Esbjerg, BSH og også de danske ungdomslandshold. Foto: Johan Gadegaard

Bruun påpeger samtidigt, at det nok ikke var det nemmeste for Frandsen rent udstrålingsmæssigt at overtage efter Torbjørn Bergerud, som mere var den klassiske udadreagerende type.

Kan du forstå, hvis folk kan misforstå Frandsens udstråling?

- Jeg har nemt kunne forstå, hvorfor folk kan misforstå det. Jeg må da sige, at lige da han kom til klubben måtte jeg også konstatere, at det så lidt mærkeligt ud. Man skal bare huske, at alle mennesker er forskellige og bruger vidt forskellige virkemidler, siger Michael Bruun og fortsætter:

- Han er til tider blevet bedømt hårdt på sin udstråling, men målt på topniveau er han jo en af de absolut bedste i ligaen og bag det ydre er der bare en sindssyg arbejdsom ung mand.

Annonce

Reflekterende type

Sebastian Frandsen hører til den type af sportsudøvere, som reflekterer over tilværelsen og håndbold.

Han forsøger at optimere sig selv og har både benyttet sig af sportspsykolog og gjort sig mange tanker om det at være håndboldspiller. Da han var skadet til jul satte han sig faktisk ud i et sommerhus for at finde et svar på, hvad håndbold egentligt gav ham som menneske.

- Jeg går meget op i, hvilke tanker jeg går og har op til og efter kampene, mens jeg prøver at være i et flow i kampen. For mig er det en sindssyg vigtig del af det. Jeg fandt frem til, at håndbold skal være sjovt for mig, og det er på den måde, at det kan give mig glæde, forklarer Sebastian Frandsen.

Derfor kan man altså med god grund forvente, at han som oftest fortsat vil smile, når der er noget, der umiddelbart kan virke svært at smile af.

Sebastian Frandsen stopper i TTH Holstebro efter denne sæson. Der er endnu ingen officiel udmelding om, hvilken adresse karrieren fortsætter på.


Han er jo før blevet skudt i skoene, at han ikke lignede en, der gad. Man behøves ikke at stå og ligne en tordensky derinde for at være dybt dedikeret.

Michael Bruun, målmandstræner.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce